Kort OL-møte med familien: – Fikk gitt dem en klem før de ble jaget ut

1 month ago 34



I OL har han markert seg med blått øye og rødt kort. Men utenfor banen gjelder andre verdier.

 Magnus Gullerud og Kristine Brenna ble foreldre til Ellie i slutten av april. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 04.08.2024 16:00

Håndballandslagets Magnus Gullerud (32) har støtte fra familien. Samboer Kristine Brenna og den bare tre måneder gamle datteren, Ellie, er på plass i Frankrike sammen med svigerfar Petter.

Det ble et kort, men lykkelig gjensyn, for Gullerud etter Norges tap for Egypt fredag kveld.

Han har ikke sett sitt nyfødte barn på tre uker. Men sikkerhetsrutinene er strenge i OL. Familien hans måtte, som alle andre tilskuere, raskt forlate arenaen.

– Jeg fikk gitt dem en klem før de ble jaget ut. Ellie sov jo heldigvis. Men det var koselig, sier Magnus Gullerud til VG.

Kontrastene er store.

Han gikk rett fra familiekosen til intervjusonen for å forklare den knallharde taklingen på Mohab Abdelhak. Den ga Gullerud rødt kort og sendte Egypt-spilleren ut på båre.

Tidligere i uka fikk Gullerud albuen til Frankrike-stjernen Dika Mem i fjeset.

  • Og alt av OL ser du på Max!
 Magnus Gullerud har fått kjenne på at OL er tøft. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB

– Det er en helt ny verden for meg å ha blitt pappa. En fantastisk utvikling å være med på, sier den tøffe håndballspilleren på 194 cm og 99 kg.

– Er det tøft å være så lenge borte fra babyen?

– Ja, jeg var spent på hvordan dette kom til å bli. De besøkte meg på samling i Hamar rett før OL og kom hit nå. Det har vært fint å ha noen datoer å se frem til, sier han.

Gulleruds familiære supporterklubb er også på tribunen når Norge avslutter gruppespillet mot Danmark søndag kveld (kl. 19.00). Så er planen at de skal følge pappa videre til sluttspillet i Lille kommende uke.

Flere av hans lagkamerater har familien på plass i OL.

Harald Reinkind (31) har hatt kone og tre barn på tribuneplass i flere kamper.

– Det er fint å ha dem her. Paris er ikke kanskje ikke den mest barnevennlige byen under OL, men du har Disneyland og et par håndballkamper. Men det er ikke så lett å få truffet dem. Jeg har bare sett dem her i hallen etter kampene, sier Harald Reinkind.

 Camilla Herrem med sønnen Theo under et VG-intervju i fjor. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Hele fem av de norske håndballjentene i OL har blitt mødre etter sist OL for tre år siden.

Familielivet står selvsagt sentralt, men de norske kvinnene har ikke med seg familien til Paris.

Sanna Solberg-Isaksen (34) fikk sitt første barn i fjor. I likhet med tvillingsøsteren, Silje, hadde hun babyen med seg under VM sist sesong.

Men slik er det ikke nå. Mathea (1) er ikke med til OL.

– Det går bra, men det klart at savnet er stort. Jeg har aldri vært borte fra henne så lenge før, men jeg vet at hun er i trygge og gode hender hjemme. Det er det viktigste for hennes del, sier Sanna Solberg-Isaksen til VG.

Camilla Herrem (37) ble tobarnsmor i fjor. Sønnene Theo og Noah er hjemme i Norge. Pappa og Sola-trener Steffen Stegavik er i gang med å forberede en ny sesong.

– Hvordan er et OL uten unger?

– Det må man på en måte bare godta, svarer Herrem.

– Jeg har jo vært i mesterskap uten dem før. Når man er i OL-boblen handler om å bare å fokusere på de oppgavene man har, og være innstilt på at det går fint. Jeg vet at de har kjempefint hjemme med Steffen, besteforeldre og alle, sier hun og legger til:

– Men jeg savner dem masse.

Read Entire Article