Kjæresten kjemper også om OL-gull: – Jeg sto i sengen

1 month ago 33



Stine Bredal Oftedal kunne ikke hatt det bedre før karrierens siste kamp. Forloveden bor rett ved siden av i OL-leiren.

 Stine Bredal Oftedal er klar for OL-finalen mot Frankrike lørdag. Hun fikk seg en smell mot Danmark, men styrte Norge til seier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 09.08.2024 03:00

Den norske kapteinen stråler etter å ha kommet til sin aller første OL-finale. Norge sendte Danmark ut med sifrene 25–21 i semifinalen. Bredal Oftedal avslutter karrieren med «la grande finale» mot Frankrike lørdag (kl. 15.00).

I tillegg kan hun glede seg over den tyske samboerens suksess på nært hold.

Rune Dahmke scoret et av målene da Tyskland slo ut Frankrike i et av OLs aller største dramaer i kvartfinalen.

– Jeg sto i sengen. Det var helt rått å se den kampen, sier Stine Bredal Oftedal.

Men det er også aller første gangen hun opplever å spille samme turnering som kjæresten. Dahmke har kommet inn på det tyske laget i løpet av turneringen. Fredag spiller han semifinale mot Spania i Lille.

 Rune Dahmke (til venstre) feirer seieren i kvartfinalen med Renars Uscins, som scoret 14 mål mot Frankrike. Foto: ALEX PLAVEVSKI / EPA / NTB

– Vi bor veldig tett i OL-leiren. Så jeg ser ham litt hele tiden. Det er veldig, veldig hyggelig, sier hun.

– Og det har ikke skjedd før?

– Nei, vi har aldri vært så mye sammen vi, fleiper hun og legger til ordene «veldig, veldig bra».

Etter å ha vunnet Champions League-finalen i juni flyttet Bredal Oftedal inn i parets nyinnkjøpte hus i Kiel. I syv år har de vært sammen, men aldri bodd sammen før nå.

– Det har krevd sitt, men likevel vært veldig enkelt. Det har aldri vært noen tvil. Men aller helst vil vi være sammen, sa Bredal Oftedal til VG i juni og la til:

– Det har gått bedre enn jeg noen gang hadde trodd det gikk an å ha det i et avstandsforhold.

Etter OL satser Dahmke og Bredal Oftedal på å bli formelt gift i løpet av året. Paret vil vente med å holde den store bryllupsfesten. Men familielivet starter for alvor i den nordtyske havnebyen etter helgens OL-avslutning.

Etter to skuffende semifinaletap i 2016 og 2021 er Stine Bredal Oftedal endelig i sin første og siste OL-finale. 27.000 tilskuere kommer til å gjøre rammen maksimal i Stade Pierre-Mauroy.

– Det er helt fantastisk. Det er en kulisse som vi kan bare drømme om. Så ønsker vi å vinne også selvsagt. Men nå står vi der og alt skal avgjøres. Det er jeg så takknemlig og glad for, sier Bredal Oftedal til VG.

I juni fikk hun en maksimal avslutning av klubbkarrieren. Etter noen år uten klaff vant Györ Champions League i hennes aller siste kamp for klubben.

Nå har Stine Bredal Oftedal spilt 23 kamper for Norge i OL. Men har måtte nøye seg med to bronsemedaljer.

Nå blir det finale mot et Frankrike som var rystet, men slo Sverige etter ekstraomganger i semifinalen.

OL-finalen kan bli en ny avslutningsfest for Norges kaptein gjennom ni år.

 Rune Dahmke la ut dette bildet etter at han fridde til Stine Bredal Oftedal i fjor. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM

– Det er nesten sånn at det står skrevet i stjernene. Men det er farlig å si det helt ennå, melder hun med et lite smil.

– Foreløpig har jo dette vært akkurat slik vi ønsket å bygge opp OL. Ja, vi tapte den første kampen, men vi vet at det noen ganger kan være kjempebra å få en på trynet. Jeg synes vi har klart å snu det fra det. Særlig forsvarsmessig, sier hun og legger til:

– Det har vært helt vanvittig.

– Hva er nøkkelen til å slå Frankrike?

– Jeg tror forsvaret igjen blir nøkkelen, mener Bredal Oftedal. Keeper Katrine Lunde satte «gullstandarden» med redningene mot Danmark.

 Etter 14 år på landslaget takker Stine Bredal Oftedal etter OL-finalen. Hun legger opp. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / NTB

– Jeg skjønner nesten ikke at det går. Katrine er bare så imponerende. Hun gjør det igjen og igjen og igjen. Noen ganger jeg at nå har hun nådd toppnivået sitt, og så spiller hun et år til og når et nytt nivå. Det sier litt om hennes dedikasjon, motivasjon og hennes vinnerskalle., sier Bredal Oftedal.

Playmakeren snakker varmt om viktigheten av å stå i «urytme»«urytme»Håndballuttrykk for at en motstander forstyrrer et lags angrepsbevegelser i stor grad. mot det franske forsvarsspillet.

– Forklar det?

– De er et lag som er gode til å skape urytme i alle angrep. De er uortodokse og forstyrrer oss når vi har ballen. De er veldig annerledes enn andre de nasjonene, sånn sett. Det er kjempeviktig at vi klarer å stå i det at vi gjør et par feil, men likevel klarer å skape flyt.

Sier Stine Bredal Oftedal foran sin 269. og siste landskamp.

Den største av dem alle.

Read Entire Article