KFUM rystet Bodø/Glimt – VAR-drama på overtid

1 month ago 27

(KFUM – Bodø/Glimt 1–1) Innbytter Kasper Høgh (23) jublet etter å ha fullført Bodø/Glimts snuoperasjon. Så kom kontrabeskjeden.

Kasper Høgh pirker ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Mats Arntzen, VG

Mats Arntzen, VG

Publisert: 27.07.2024 17:56

Etter en to minutter lang VAR-sjekk løftet dommer Svein Tore Sinnes armen i været. Dommerteamet mente at det var offside.

«Hater, hater, hater jævla VAR» sang den gulkledde svingen med Bodø/Glimt-supportere.

Kampen

Ekebergsletta er nok en gang kledd for Norway Cup. Denne gangen kunne barna også oppleve eliteseriekamp på sletta.

Med 3299 solgte billetter var det publikumsrekord på KFUM Arena. Og hjemmelaget bet også fra seg mot serielederen Bodø/Glimt.

Med Norway Cup og eliteseriekamp var det full fest på Ekebergsletta. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det var de røde og hvite som dominerte den første omgangen på kunstgresset på Ekeberg. Cornerstatistikken viste 7–1 før pause, og sa mye om hvordan kampen artet seg.

Følgelig var det heller ikke ufortjent at Mame Mor Ndiaye sendte vertene i føringen midtveis i omgangen.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen forsøkte flere grep. Han benyttet sjansen til å bytte inn kantspilleren Jens Petter Hauge da Brice Wembangomo måtte ut med en strekkskade før pause, og i pausen tok han av August Mikkelsen og kastet innpå Isak Dybvik Määttä.

Nordlendingene så bedre ut etter pause, men det måtte en dødball til for å ordne utligning. Patrick Berg prikket ballen på hodet til Ulrik Saltnes, som nikket inn utligningen.

Knutsen kastet innpå Kasper Høgh for Oscar Kapskarmo på topp. Og dansken trodde han ble matchvinner i kampens siste minutt. Men den ble altså annullert for offside.