Keeperen reddet Norge – vant etter scoring i siste sekund

1 month ago 54



(Norge-Ungarn 26–25) I en OL-thriller av de sjeldne sendte keeper Torbjørn Bergerud og Alexander Blonz Norge til himmels.

 Torbjørn Bergerud vartet opp med en kjemperedning i kampens siste ti sekunder. Da er det lov å juble etterpå. Foto: DAMIEN MEYER / AFP / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 31.07.2024 10:34 | Oppdatert: 31.07.2024 10:54

Det var ti sekunder igjen av kampen og 25–25 på måltavlen da Ungarn kom alene med Norge-keeper Torbjørn Bergerud.

Kolstad-keeperen reddet skuddforsøket mesterlig, kastet ballen videre til Simen Lyse som fant Alexander Blonz som scoret da det sto 59.58 på kampuret.

– Hva skal man si? Uten å være altfor høy på seg selv er det fryktelig godt forsvarsspill. Jeg er veldig fornøyd, sier Bergerud til VG etter kampen og fortsetter:

– Litt heldig med at ballen detter ned i hendene mine, så vi kan sette i gang og score.

Bedre blir ikke håndball. Norge vant et motgangsdrama.

Norge slet nemlig med feil og bomskudd gjennom hele kampen, men tvang til slutt seieren hjem tross tekniske to tekniske blundere også helt til slutt.

Norge kan i løpet av onsdagen bli klare for neste ukes kvartfinaler i Lille. Skal man tro Setterblom, er ikke det noe som er i tankene.

– Det driter jeg i. Vi skal gå for å ta de neste kampene også, sier Gabriel Setterblom til VG.

 Alexander Blonz fortsatte med scoringene, og reddet seieren for Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

1. omgang ble sterkt preget av åtte tekniske feil og 11 skuddbom for Norge.

Alt langt over grensen. Ungarn ledet 13–11 ved pause.

– Vi roter det til, utbrøt Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad midt i omgangen.

Bakover vartet Torbjørn Bergerud opp med syv redninger og Norge kontret inn syv av sine 11 mål.

– Ekstremt deilig. Det er ganske tett mot slutten, så har vi en matchvinner i Bergerud bak der, og Blonz som setter den, sier Gabriel Setterblom til VG etter kampen.

Tobias Grøndahl dominerte stort da Ungarn ble slått i OL-kvaliken, men her var motstanderen tydelig mer forberedt på playmakeren. han fikk hverken tid eller rom og traff heller ikke på skuddene. Det gjorde heller ikke Sander Sagosen og Harald Reinkind.

Grafikk: sofascore.com

Fenomenet Alexander Blonz fortsatte scoringsrushet med fem nye, glimrende scoringer. Men da han fikk sjansen på straffekast, sa Blonz ballene på samme plass. Den hadde Ungarn-keeper Kristof Palasics lest seg opp på.

Han hadde to redninger mer enn Bergerud. Og der lå forskjellen også på måltavlen. Norge hadde mye å rydde opp i inne i garderoben.

Etter pause startet det med dagens tredje bom fra Sagosen, mens Ungarn scoret på en returball. Før Norges nestor feide inn et susende underarmsskudd.

Den kjempescoringen var det bruk for.

Sagosen utlignet til 14–14 etter å ha blitt satt opp av Grøndahl i norsk overtall. Kampen var jevn igjen, men Ungarn hadde fortsatt momentum. det var ungarerne som scoret og Norge som utlignet.

Ungarn var tilbake i tomålsledelse da Norge igjen var en mer på banen.

Akkurat slik som ikke skal skje i en jevn kamp.

Men Gabriel Setterblom scoret tre og skaffet en straffe. Også Simen Lyse bidro med tre scoringer. OL-debutantene holdt Norge inne i kampen før avslutningsdramaet.

Det sto uavgjort fem minutter før slutt.

Norge fortsetter OL mot Egypt fredag kveld.

  • Alt av OL ser du på Max.
Read Entire Article