Karna (15) er tidenes yngste målscorer for Rosenborg: Slo Nypan-rekord

6 days ago 9

(Rosenborg–Arna-Bjørnar 3–0) Karna Sødahl sørget for at Rosenborg omsider fikk hull på scoringsbyllen da trønderne slo tabelljumbo Arna-Bjørnar.

Rosenborgs Karna Sødahl scoret torsdag kveld. Her under U17-EM med Norge i mai. Foto: Johan Nilsson/TT
  • NTB, VG

Publisert: 12.09.2024 19:35

Det unge stortalentet ble dermed den yngste som har scoret for Rosenborg på seniornivå. Det skjedde halvannen uke etter at hun ble den yngste som har startet en RBK-kamp.

Sødahl fyller 16 år 1. desember. Frem til i dag var det Sverre Nypan som hadde Rosenborg-rekorden, melder Nidaros. Han hadde fylt 16 år da han scoret sitt første mål i eliteserien.

Rosenborg-spiller Sverre Nypan. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Arna-Bjørnar er i desperat poengnød i kampen for å overleve i Toppserien. Maren Mjelde og lagvenninnene sto imot Rosenborg i en drøy omgang, men i det 52. minutt viste Sødahl ypperlige ferdigheter da hun sprakk nullen.

Hun fikk ballen til høyre for 16-meteren etter en gjenvinning høyt på banen. Hun utfordret Stine Hovland, fant rom mellom Hovland og Linnéa Laupstad og scoret med en frekkis fra spiss vinkel som duppet over keeper Hanne Larsen og inn i lengste hjørne.

Maren Mjelde hadde en stor sjanse for Arna-Bjørnar i det 88. minutt, men skjøt utenfor fra kort hold. I stedet punkterte Ine Berre kampen i det 90. minutt etter forarbeid av Emilie Nautnes, før Mathilde Harviken satte punktum på overtid.

RBK er med seieren oppe på samme poengsum som Brann i sølvkampen, riktig nok etter å ha spilt en kamp mer.

Opp til serieleder Vålerenga er det 17 poeng. VIF har spilt to kamper flere enn Brann og en flere enn RBK.

Arna-Bjørnar forblir sist, men Åsane på kvalifiseringsplassen har like mange poeng.