Karibia stålsetter seg før orkanen Beryl

1 day ago 12



En mann i Calliaqua på Saint Vincent og Grenadinene spikrer igjen en dør før orkanen Beryl. Foto: Lucanos Ollivierre / AP / NTB

Orkanen Beryl ventes å treffe Karibia mandag som en kategori 4-orkan med svært kraftig vind og stormflo.

  • Bilde av NTB
mandag 1. juli kl. 06:43

USAs orkansenter NHC advarer om at Beryl, som mandag morgen norsk tid var i Atlanterhavet rundt 240 kilometer for Barbados, vil være en «ekstremt farlig kategori 4-orkan» når den når de befolkende øyene sørøst i Karibia mandag.

– Livsfarlige vinder og stormflo ventes å starte snart på deler av Windwarøyene, skrev NHC i en oppdatering klokka 5 norsk tid.

Saint Vincent og Grenadinene står sammen Grenada mest i fare for å være i sentrum av stormen mandag morgen, ifølge NHC.

Det er utstedt orkanvarsel for Barbados, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinene, Grenada og Tobago, den minste av de to øyene som utgjør landet Trinidad og Tobago. Skolene i landet holdes stengt mandag.

I Grenada er innbyggerne bedt om å søke tilflukt, og det et utstedt portforbud fra klokka 19 mandag og fram til klokka 7 tirsdag.

I Barbados' hovedstad Bridgetown sto biler i kø på bensinstasjonene, mens folk flokket til supermarkeder og dagligvarebutikker for å kjøpe mat, vann og andre forsyninger. Enkelte har spikret igjen husene sine.

Det er sjelden at større orkaner dukker opp så tidlig i orkansesongen i Atlanterhavet, som varer fra 1. juni til 30. november. Beryl er den tidligste orkanen som har fått kategori 4.

Den ventes å opprettholde høy styrke mens den farer gjennom Karibia, ifølge NHC, som advarer folk i Den dominikanske republikk, Haiti, Jamaica, Caymanøyene og resten av det nordvestlige Karibia til å følge nøye med.

Publisert: 01.07.24 kl. 06:43Oppdatert: 01.07.24 kl. 06:43

Relaterte emner

Read Entire Article