Kapret fire konsertbilletter med Oasis: – Jeg har hatt griseflaks

2 weeks ago 9



Endeløse køer var det som møtte de som i dag forsøkte å sikre seg billett til en av konsertene med et gjenforent Oasis.

Finnmarkingen Lasse Sørnes var særdeles heldig med sin taktikk – å melde seg på til forhåndssalget, som startet i går.

Etterspørselen var enorm da det ordinære billettsalget startet klokken 10:00 lørdag. De som logget seg på det internasjonale billettsystemet Ticketmaster, fikk beskjed om at de hadde flere hundre tusen foran seg i køen.

Skjermdump

Skjermbilder som dette er det som har møtt Oasis-fans over hele verden etter at salget startet klokken 10:00 (norsk tid) i dag.

Foto: Skjermdump

– Griseflaks

– Jeg har hatt griseflaks, sier 50-åringen, som er fra Neverfjord i Hammerfest kommune, men som bor i Tromsø i dag.

– Hva gjorde du?

– Jeg meldte meg opp på forhåndssalget som bandet gikk ut med fredag. Hadde egentlig null tro på at jeg skulle vinne fram der. Så kom det en e-post om at jeg var blitt trukket ut, og stille meg i kø på nett, sier han.

Billettlotteri

Selskapet som promoterer Oasis, annonserte fredag lotteri der hvem som helst kunne melde seg på i kampen om billetter. Men, selv om Sørnes var blitt plukket ut, var det slett ikke gitt at billettene var sikret.

– Jeg startet i en billettkø der 3000 personer var inne allerede. Plutselig, kom det opp en melding om at jeg kunne kjøpe inntil fire billetter, sier han.

Da kom nervene.

– Jeg ble bare ekstremt nervøs. Rota med adressen, og fikk beskjed om at postnummeret var feil. Pulsen steg med rekordfart, fordi prosessen stoppa opp. Det var rett før jeg svimte av!

Fire billetter

Noen sekunder senere kom imidlertid bekreftelsen. Fire billetter til Oasis-konsert i Manchester i juli 2025 var i boks.

– Altså, jeg hadde en vanvittig høy puls, og lettelsen var rett og slett ekstrem. Jeg har vært blodfan siden 1994, og hadde mistet trua på at bandet skulle gjenforenes. Det kan vel sammenlignes med øyeblikkene når Northug gikk i mål som vinner av nok et skirenn, flirer Sørnes.

– Hva er det med Oasis som har gjort at dette ble «ditt» band?

– De har hatt en væremåte som på en måte gjør de nesten til nabogutter. De kommer fra vanlige kår, og har en arroganse som appellerer til deg. Og når man lager musikk på et såpass nydelig nivå, så har de lov å være så arrogante de bare vil, sier han.

Oasis

Oasis regnes som et verdens største rockeband. I 2009 røk brødrene Noel og Liam Gallagher uklar med hverandre, og oppløste bandet. Nå blir det gjenforening med hundretusenvis av fans fra hele verden under turneen neste sommer.

Foto: DARRYL DYCK / AP / NTB

Verdensstjerner

Oasis ble et av de store innen britpop-bevegelsen på 90-tallet. Mellom 1995 og 2005 var de Storbrittanias største, kommersielle band. De ble oppløst i 2009 etter en slåsskamp mellom Gallagher-brødrene.

De siste årene har Liam og Noel Gallagher hatt stor suksess med egne solokarrierer.

Synd på kompisene

Sørnes understreker at han synes synd på kompisene som ikke fikk billetter.

– Noen kom veldig langt i prosessen. En av de var inne som nummer 1 i køen, og fikk beskjed om at alt var utsolgt. En annen fikk datakrøll under prosessen. Kjipt, rett og slett.

Lasse Sørnes

Med fire billetter kan familiefaren ta med seg kona Jorunn Holmvik og sine to sønner Sebastian og Teodor til Manchester neste sommer.

Foto: Privat

– Du har fire billetter. Hvem er de andre heldige?

– Det er kona og våre to sønner. Det var ikke bare jeg som jubla, for å si det slik, smiler Sørnes.

Før brødrene Liam og Noel Gallagher gikk hver til sitt, fikk han med seg flere konserter med bandet, den første i Oslo Spektrum i 1997.

Konsert

Før Oasis gikk hver til sitt fikk Sørnes med seg flere konserter med bandet. Her sammen med kompisen Eivind Holmvik under bandets opptreden i hjembyen Manchester i 2005.

Foto: Privat

– Det var en helt vill opplevelse. I tillegg har jeg sett de i København, Stockholm og i Manchester, sier han.

– Nå er du vel helt på hjemmebane?

– Tja, det må jo være lov å være litt bredbent og håpe på oppvartning, spøker en fornøyd Sørnes.

Publisert 31.08.2024, kl. 14.36 Oppdatert 31.08.2024, kl. 14.38

Read Entire Article