Kamala Harris’ ektemann dukket opp: – Hun er klar

2 weeks ago 14



VG var til stede da Emhoff og California-guvernør Gavin Newsom overraskende dukket opp i Philadelphia for å fyre opp tilhengere av visepresident Kamala Harris.

– Vi har ikke mange dagene igjen på å redde vårt demokrati. Kamala, min kone, jeg elsker å si det ..., vi har knapt sett hverandre i det siste. Vi reiser rundt og jobber. Det er fordi vi vet hvor mye som gjenstår, sier Emhoff.

– Men jeg vet dette: Hun er klar. Hun kan lukte svakhet, og hun kjenner en feiging når hun ser én. Jeg kaller henne den glade krigeren. Dere har fått se den glade siden, men Donald Trump skal få se krigeren, sier han i forkant av nattens presidentdebatt.

Den starter klokken 03 norsk tid.

 Thomas Nilsson / VG / VGKAMPKLAR: Doug Emhoff er ektemannen til visepresident Kamala Harris, og håper å gå fra å være «second» til «first» gentleman. Foto: Thomas Nilsson / VG / VG

Unge politikere: – Lut lei

Harris har kommet som en kule inn i presidentkampen, og tok ledelsen i de viktige vippestatene etter bare noen få uker.

Men i forkant av debatten har det gått litt tråere for henne, og nå er det Trump som er i ferd med å ta igjen forspranget, og leder på enkelte målinger.

For begge er det én velgergruppe som blir svært viktig: Unge velgere.

– Jeg tilhører generasjon Z. De fleste av oss husker ikke da Barack Obama var president. Vi er vant til at det er gamle, hvite menn som leder landet. Så for unge velgere er Kamala Harris et friskt pust, sier Kait Ahern (24) til VG.

 Thomas Nilsson / VGTROR PÅ KAMALA: Kait Ahern fra Pennsylvania Young Democrats. Foto: Thomas Nilsson / VG

Hun er nestleder for Young Democrats i vippestaten Pennsylvania.

– Det er på høy tid at vi får en kvinnelig president. Når man ser på land som Norge, der du er fra, men også på andre allierte i Europa, så ligger de langt foran oss når det gjelder kvinnelige toppledere i politikken, sier Ahern.

– I år er også kvinners rett til abort et avgjørende spørsmål. Jeg håper det kan hjelpe Kamala med å vinne, legger hun til.

Lederen for Young Democrats i Philadelphia, John Brady (28), mener økonomien er det aller viktigste for unge velgere.

– Tiltak for å gjøre det lettere å skaffe en bolig, og tjene en respektabel lønn som man kan leve av, der man er beskyttet av en fagforening, er viktigst, sier Brady.

 Thomas Nilsson / VGVIKTIG DELSTAT: John Brady leder Young Democrats i Philadelphia, mens Kait Ahern er nestleder for samme parti på delstatsnivå i Pennsylvania. Foto: Thomas Nilsson / VG

En som også er opptatt av økonomien, men vil ha helt andre tiltak, er lederen for Philadelphia Young Republicans, Matt Lamorgese (31).

– Unge velgere har hatt kortere karrierer, har derfor dårligere råd enn eldre velgere og rammes ekstra hardt av økende priser, slik vi opplever nå med inflasjon som er ute av kontroll, sier han.

Den unge republikaneren mener statlige tiltak for billigere boliger er feil løsning.

– Mer skattepenger inn til regjeringen er ikke svaret. Skattelette er godt for alle lag av befolkningen, og for økonomien som helhet. Biden-regjeringen har skyld i den verste prisøkningen på årevis, og Kamala Harris har ansvar for det, sier Lamorgese.

 Thomas Nilsson / VGTEAM TRUMP: Matt Lamorgese leder Young Republicans i Philadelphia. Foto: Thomas Nilsson / VG

De unge demokratene som VG treffer mener unge velgere er lei av den splittende politikken som de mener Trump har stått for.

– Trump står bare for sinne og aggresjon. Vi vil se fremover, mener John Brady i Young Democrats.

Matt Lamorgese i Young Republicans har et annet syn på ordskiftet:

– Donald Trump liker å debattere hardt. Det er hans stil, som han har lykkes med. Jeg tror Harris kommer til å gå offensivt ut i debatten. Trump lot Biden snakke sist, og vil la Harris snakke nå, sier Lamorgese.

– Tror du det blir vanskelige mot Harris enn det var mot Biden?

– Den Joe Biden som møtte opp sist, var ikke den mannen han en gang var. Men det betyr ikke at det blir vanskeligere nå, bare annerledes.

 Thomas Nilsson / VGFoto: Thomas Nilsson / VG
 Thomas Nilsson / VGFoto: Thomas Nilsson / VG
Read Entire Article