Jeg ønsker ikke å bli et større søppeldepot for Avfall Sør

3 days ago 15



Jeg trodde i min naivitet at Avfall Sør var en tjeneste som var opprettet for å ivareta meg som kunde.

Foto: Jacob J. Buchard

Men forstår at jeg har misforstått. Jeg trodde at Avfall Sør var et tjenestetilbud som skulle være økonomisk selvbærende, og at det var et mål å gjøre det så rimelig som mulig for meg som kunde. Men også der har jeg tydeligvis misforstått.

Avisen kan fortelle at nå skal søpla tømmes sjeldnere, muligheten for å levere på gjenvinningsstasjonene skal reduseres kraftig og prisen skal derved økes. Alt dette gjøres ikke for at jeg som kunde skal få et bedre tilbud, men ifølge avisen for å gi innbyggerne en liten dytt til å bli flinkere til å kildesortere.

Å redusere tilbudet, å gjøre det mindre tilgjengelig for kundene – og bruke det som argument for å øke prisen – det er vel et kunststykke som bare det offentlige klarer? I min verden vil alle disse reduksjonene medføre behov for færre ansatte, og derved en besparelse som burde komme meg som kunde til gode.

I min relativt lille garasje skal jeg ha plass til ved, sykler, litt verktøy og bilen. Der står også et sekkestativ for plastavfall og en reol med sorteringskasser for de forskjellige avfallstypene (jern, malingbokser, elektronikk osv). Garasjen min er ganske full.

Jeg har satt pris på å kunne tømme kassene med sortert avfall når de er fulle. Jeg ønsker ikke å bli et større søppeldepot for Avfall Sør, enn det jeg er i dag.

Jeg ønsker ikke å bli et større søppeldepot for Avfall Sør.

Jeg betaler Avfall Sør for å hente søpla som de selger og tjener penger på. Jeg er kunden. De er et offentlig opprettet organ som skal betjene meg og mine naboer.

Jeg forstår at Avfall Sør synes at noen av oss er for dårlige til å sortere søpla. Men skal jeg betale for det? Skal min tilgjengelighet til gjenvinningsstasjonene begrenses pga det? Man setter ikke alle mennesker i fengsel fordi noen er kriminelle.

De fleksible åpningstidene på gjenvinningsstasjonene ble, så vidt jeg husker, begrunnet blant annet med at god tilgjengelighet ville redusere faren for forsøpling langs veier, ved hytterenovasjonssteder og rundt privat boliger.

Jeg håper Avfall Sør har et styre av alminnelig tenkende mennesker som kan overprøve det forslaget som avisen skisserte. Jeg håper vi kan få beholde dagens ordninger.

Read Entire Article