Jakob Asserson Ingebrigtsen med nytt stikk til erkerivalen: – Vil bli kjent som briten som aldri deltar

1 month ago 25



Jakob Asserson Ingebrigtsen har åpenbart savnet erkerival Josh Kerr på startstreken før OL.

 Jakob Asserson Ingebrigtsen på plass i Paris. Der skal han møte blant annet Josh Kerr på 1500 meter. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 01.08.2024 16:16 | Oppdatert: 01.08.2024 16:28

– Det er vanskelig å se noen som en rival når man aldri er med å konkurrere. Kerr kommer til å bli kjent som briten som aldri konkurrerer, sier Ingebrigtsen på pressekonferansen før fredagens forsøksheat på 1500 meter i Paris.

Josh Kerrs fravær i konkurransene før OL ble naturligvis tema i møte med pressen. I EM sto han over, og det samme i flere Diamond League-stevner.

Briten er imidlertid klar for første forsøksheat i OL fredag klokken 11.10. Ingebrigtsen, derimot, har løpt så å si rubbel og bit.

Kun i Eugene i mai har de to erkerivalene løpt mot hverandre denne sesongen.

  • Få full oversikt over OL-programmet her!
 Her er det fryd og gammen, selv om Kerr har snytt Ingebrigtsen for VM-gull. Få dager etterpå, startet en lang ordkrig mellom de to – etter at Ingebrigtsen kalte Kerr «bare en fyr i feltet». Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

– Jeg prøver å konkurrere så mye som mulig, overalt. Jeg er her for å underholde og prestere. Det er dette jeg elsker og det er fantastisk å være en del av dette, sier Ingebrigtsen.

– For meg er det alt det handler om. Til syvende og sist vokser konkurransen stadig, så det er ikke noe annet enn positivt for meg og alle andre involvert.

Kerr og Ingebrigtsen er blitt kamphaner i offentligheten, etter at Kerr slo nordmannen i VM-finalen forrige sesong. Friidrettsjournalistene har virkelig fråtset i meldinger fram og tilbake mellom de to superstjernene.

– Vi er ikke her for å bli venner. Samtidig må man ha en gjensidig respekt for det man driver med og arbeidet man legger ned, sier Ingebrigtsen.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Sist helg ble det kjent at Jakob Asserson Ingebrigtsen fikk med seg bror Filip som støtte i Paris. Filip får tilgang til utøverlandsbyen, treningsbanen og oppvarmingsbanen.

  • Se alt fra OL på Max.

Ingebrigtsen tok OL-gullet på 1500 meter i 2021, men har blitt slått på favorittøvelsen sin i VM de to siste årene av Jake Wightman og Josh Kerr. Etter en lang ordkrig skal vi snart endelig få svar på hvem av Ingebrigtsen og Kerr som er best i Paris.

Ingebrigtsen slet mye med en skade foran OL-sesongen. De siste månedene har derimot inneholdt høydepunkter som to EM-gull, ny pers på 1500 meter med 3.26,73 og han har blitt pappa til Filippa.

Klokken 20.50 tirsdag 6. august er det OL-finale på 1500 meter. Først venter forsøk 2. august kl. 11.05. Lørdag 10. august er det OL-finale på 5000 meter, klokken 20.00. Få hele OL-programmet her.

Read Entire Article