Iuel med mammabeskjed etter OL-suksess: – Håper ikke jeg legger press på andre

1 month ago 34



Under ett år etter at Amalie Iuel (30) ble mamma ved keisersnitt, var den norske profilen tilbake i OL. På 400 meter hekk tok 30-åringen seg direkte videre til semifinale for andre gang i karrieren.

 Amalie Iuel innser at hun er videre til semifinale. Foto: Alina Smutko / Reuters / NTB

Publisert: 04.08.2024 12:40 | Oppdatert: 04.08.2024 13:24

Med forloveden Aksel Lund Svindal (41) på tribunen på gigantiske Stade de France representerte Iuel de norske fargene foran 75.000 tilskuere.

30-åringen kan være stolt av å ha kommet seg til OL for tredje gang på rad og enda stoltere av å ha tatt seg til semifinale.

– Dette betyr masse. Det var skikkelig gøy å gå ut der foran et fullsatt stadion i et OL. Det var ingen enkel vei å komme seg hit. Det er skikkelig gøy å prestere når det gjelder som mest, sier Iuel til VG.

– Det er sikkert mange mødre som sitter hjemme i Norge og tenker «for en jobb hun har gjort». Hvordan har reisen fra fødsel til OL vært?

– He-he. Den har vært ganske lang og krevende! Men så skal man tenke på at jeg har gjort dette hele livet. Så jeg håper ikke at det at jeg klarte å komme tilbake etter 11 måneder legger press på andre mødre. Det er ikke intensjonen. Jeg har fått veldig god oppfølging av teamet mitt og leger for at jeg ikke skal få tilbakefall. Kroppen skal gjennom mye i et svangerskap, forteller Iuel.

1 av 4Foto: Fredrik Varfjell / NTB

I Frankrikes hovedstad løp hun raskere enn noen gang i 2024 med tiden 54.82 og tok 3.-plassen – to hundredeler foran nederlandske Cathelijn Peeters på 4.-plass.

– Jeg hadde et mål om å komme til semifinalen uten å brenne for mye energi. Jeg følte egentlig at vi klarte det ganske greit. Så får vi håpe at det er litt krefter igjen i semien.

Hun takker mange for støtten hun føler hun har fått på veien mot OL.

– Jeg har hatt skikkelig god backing fra andre mødre og fått mange gode tilbakemeldinger. Jeg føler at folk heier på meg. Det er skikkelig hyggelig. Det er jo ikke lett. Jeg er veldig heldig som har Aksel som har muligheten til å være litt mer på hjemmebane. Vi har også fått god hjelp av familie. Det tar en hel landsby (å oppdra et barn), sier Iuel og gliser.

Hun ble emosjonell da hun fikk blikkontakt med forloveden på tribunen i Paris.

– Det var veldig hyggelig å se han da jeg kom i mål. Han sto med armene over hodet og jublet. Det er ikke ofte jeg ser han så entusiastisk, sier Iuel.

Foto: Sarah Meyssonnier / Reuters / NTB

Iuel kom til Paris med en bestenotering i comebacksesongen på 54.89 sekunder. Fem av de syv konkurrentene hadde prestert bedre.

– Fantastisk løp, oppsummerer trener Leif Olav Alnes til NRK.

Spesielt fra 100 til 350 meter løp 30-åringen strålende.

– Glimrende prestasjon av Iuel, kommenterte NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Rushell Clayton fra Jamaica vant heatet med tiden 54,32. Fatoumata Diallo fra Portugal ble nummer to med tiden 54,75.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

De tre beste går til semifinale. Mens Iuel løp i det første heatet, var Line Kloster i søndagens femte og siste. Hun mislyktes, men får en ny mulighet i et oppsamlingsheat mandag klokken 10.50.

  • Alt av OL ser du på Max!
Read Entire Article