Israelske kampfly angrep mål i Libanon

3 hours ago 2



Israelske kampfly angrep i morgentimene mandag flere landsbyer sør og øst i Libanon, opplyser øyenvitner og libanesiske medier.

 Hussein Malla ( AP / NTB
Røyk stiger opp fra landsbyen Kfar Rouman i Sør-Libanon etter et israelsk flyangrep i morgentimene mandag. Foto: Hussein Malla ( AP / NTB

Publisert 23.09.2024 07:47

Det er foreløpig ikke meldt om drepte eller sårede etter angrepene, som ifølge Israel var rettet mot Hizbollah-mål.

– Israelske styrker gjennomfører nå omfattende angrep mot terrormål som tilhører terroristorganisasjonen Hizbollah i Libanon, heter det i en uttalelse fra Israels militære ledelse.

Ifølge Hizbollahs TV-kanal al-Manar var angrepene rettet mot flere landsbyer i Sør-Libanon og i Bekaadalen i øst.

Ber sivile evakuere

Israel ber samtidig innbyggere i Sør-Libanon om å fjerne seg fra det de omtaler som Hizbollah-mål og varslet nye angrep.

– Vi råder sivile i libanesiske landsbyer, som oppholder seg i eller ved siden av bygninger og områder som brukes av Hizbollah til militære formål, for eksempel som våpenlagre, til straks å fjerne seg av hensyn til egen sikkerhet, heter det i en uttalelse fra talsmannen Daniel Hagari.

– Israelske styrker vil gjennomføre omfattende og presise luftangrep mot terrormål som ligger spredt over hele Libanon, heter det videre.

Vil ikke stoppe oss

Hizbollahs nestleder Naim Qassem fastholdt fredag at militsens angrep mot det nordlige Israel vil fortsette inntil de israelske styrkene stanser krigføringen mot palestinerne i Gaza.

– Trusler vil ikke stoppe oss. Vi er forberedt på alle militære muligheter, sa han i minnestunden for lederen av Hizbollahs elitestyrke, Ibrahim Aqil, som ble drept i et israelsk angrep i Sør-Beirut fredag.

Ifølge libanesiske helsemyndigheter ble 44 mennesker drept i fredagens israelske angrep i Beirut, blant dem flere kvinner og barn.

Norsk sympati

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) møtte søndag sin libanesiske kollega Bou Habib i New York der begge følger høynivåuken i FNs hovedforsamling.

– De massive angrepene, inkludert gjennom personlige kommunikasjonsenheter, representerer en alvorlig eskalering og en ny form for krigføring. Jeg uttrykte min sympati med folket i Libanon, skrev han på X etter samtalen.

– For å unngå ytterligere eskalering trenger vi en våpenhvile i Gaza nå, skriver Eide.

Read Entire Article