Israels støttespillere er samlet for å se finalen: – I denne salen har vi mange tusen stemmer

1 month ago 40



Med Israel for fred (MIFF) har sendt ut tekstmelding til 11.000 medlemmer og støttespillere, hvor de oppfordrer til å stemme på Israel i Eurovision.

I en sal på Fornebu er Israels støttespillere samlet på en konferanse. I kveld ser de på Israel i Eurovision. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Publisert: 11.05.2024 21:36 | Oppdatert: 11.05.2024 21:56

– I denne salen har vi mange tusen stemmer, sier Conrad Myrland, daglig leder for Med Israel for fred (MIFF).

Aftenposten møter ham i festsalen til Scandic Fornebu. Ifølge Myrland sitter nå mer enn 300 mennesker i denne salen og stemmer på Israels bidrag. Med 20 stemmer hver, vil det bety over 6000 stemmer til Israel.

– Og det vil bli langt flere. Vi har mobilisert mennesker over hele landet, sier Myrland.

Israels støttespillere er samlet på Fornebu-hotellet for å delta på MIFFs årlige landskonferanse. De har de hørt på foredrag om «Slik vinner vi for Israel i sosiale medier» og «Hvordan FN har lagt til rette for den militære oppbyggingen til Hamas og Hizbollah».

– Viser at Europa har sympati

Nå er det Eurovision som er på storskjermen, og jubelen er stor når Israel går på scenen. Nå venter de på Israels sangbidrag.

– Hvis Israel vinner så er det ikke minst en seier mot den hatske kampanjen mot Israel og viser at Europa har sympati med Israel, sier Myrland.

De har sendt ut SMS til 11 000 medlemmer og støttespillere, hvor de oppfordrer til å stemme.

Da Israel kom på scenen ble stemningen ekstatisk. Folk løp frem med israelsk flagg og det var trampeklapp.

Demonstrasjoner og sympatistemmer

Israelske Eden Golans opptreden med sangen «Hurricane» i Eurovision har vært kontroversiell i månedsvis, på grunn av Israels krigføring på Gazastripen. Det har vært krav om boikott og utestengelse.

Israel har likevel bykset oppover på bookmakernes liste over favorittene til å vinne. Det er ventet at de vil få mange sympatistemmer fra flere land i Europa.

Torsdag var det store demonstrasjoner i Malmö som endte med bråk utenfor Eurovision Village i Folkets Park og pågripelser av noen få demonstranter. Lørdag tok tusenvis til gatene i Malmö.

Read Entire Article