Formel 1-krangelen fortsetter: – Hele verden vet

2 days ago 12



Lando Norris (24) og Max Verstappen (26) skal ha snakket ut seg imellom - men krangelen fortsetter mellom teamene etter helgens Østerrike Grand Prix.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 04.07.2024 09:58

Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen mener at fighten mellom de to i toppen er «veldig bra» for Formel 1 og at det kommer til å jevnt mellom dem i resten av sesongen.

Les hans vurdering mot slutten av saken.

Vi skrur tiden tilbake til søndagens Østerrike Grand Prix:

Etter å ha kjempet om ledelsen i flere runder mot slutten av løpet, kom Verstappen i kontakt med McLaren-føreren Norris i sving tre, noe som resulterte i punktering for begge.

Verstappen endte på 5. plass etter å ha skiftet dekk, mens skadene på Norris' McLaren var for alvorlige til at han kunne fortsette.

Etterpå var både Lando Norris og team Andrea Stella opptatt av Verstappens aggressive måte å forsvare seg på.

– Hele verden vet hvem som er ansvarlig, unntatt en gruppe mennesker, sier Stella ifølge Formula1.com.

– Problemet er at hvis man ikke tar tak i disse tingene på en ærlig måte, så vil de komme tilbake.

Andrea Stella, McLaren-sjef

McLaren-sjef Stella antydet også at Verstappens kjøring ikke var tilstrekkelig straffet i gull-kampen mot Lewis Hamilton i 2021.

– Det har vært mange episoder. Faktum er at vi har så mye respekt for Red Bull, så mye respekt for Max, de trenger ikke å gjøre dette ... Dette er en måte å ødelegge ryktet ditt på. Hvorfor skulle du gjøre det?

Dommerne ga Verstappen en tidsstraff på 10 sekunder og to prikkbelastninger på Formel 1-lisensen for å ha vært «hovedsakelig skyldig» i krasjen.

Christian Horner betegner kritikken mot Verstappen fra Andrea Stella som «feil og urettferdig» i et intervju med Sky Sports, melder motorsport.com.

– Max kommer ikke til å endre seg.

Red Bull-sjef Christian Horner til Sky Sports

– Max kommer han definitivt ikke til å endre seg, sier Horner.

Han mener at det handler om at Lando Norris må lære seg hvordan man kjører mot Max Verstappen.

– Uunngåelig vil det bli mer nærgående kjøring mellom de to ettersom bilene ser så jevne ut nå. Max er en hard racerfører - han er sannsynligvis en av de tøffeste racerførerne på banen, og alle vet at hvis du skal kjøre mot Max, vil han gi like mye som han får.

Ifølge Horner har de to kamphanene allerede snakket sammen og gjort opp seg imellom.

– Konflikten mellom de to har bygget seg opp over to, tre, fire løp hvor de har kjørt tett og hardt mot hverandre, og på et tidspunkt ville det alltid komme til å eksplodere - og det gjorde det i sving tre, mener Red Bull-sjefen.

– Jeg synes det er feil og urettferdig å merke en fører på den måten. Han jobbet med Michael Schumacher i Ferrari i så mange år - han av alle burde vite det, mener Horner.

Atle Gulbrandsen liker fighten mellom de to og sier:

– Jeg tipper de klarer å være venner utenfor bilen, men ingen av dem vil gi ved dørene når de har fått på seg hjelmen.

– Ingen av dem vil gi ved dørene

Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen

– Spesielt Verstappen er kjent for å ikke vike i dueller, så det skal bli spennende å se hvordan dette utvikler seg. Jeg synes ikke kollisjonen i Østerrike var så ille, og det er viktig at vi tillater racing og fighting i Formel 1. Det er det publikum vil se.

– Hva med sammenligning med 2021-sesongen og Verstappen-Hamilton?

– Jeg synes vi hadde mange fine dueller den gangen også, hvor ingen var spesielt mye verre enn den andre. Det store problemet i 2021 var jo dommerskandalen i finaleløpet som gjorde at Verstappen ble verdensmester, og som kommer til å gjøre at 2021-sesongen blir dratt opp igjen til evig tid hver gang Verstappen er innblandet i den minste ting.

Read Entire Article