Ingebrigtsens svenske superhjelper: – Han forundrer en hel løpeverden

1 week ago 14



Foran Jakob Asserson Ingebrigtsens (23) forsøk på verdensrekorder, er det Daniel Wessfeldt (67) som trekker i trådene.

 Jakob Asserson Ingebrigtsen og Daniel Wessfeldt før en pressekonferanse i Sveits nylig. Foto: Herman Folvik
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 12.09.2024 03:35

– Man lever med dette 24 timer. Man kan ringe meg midt på natten. Det er livet mitt, sier Wessfeldt til VG.

Manageren fra Skåne har fulgt opp brødrene Ingebrigtsenbrødrene IngebrigtsenHenrik, Filip og Jakob store deler av karrieren. Sammen med Stina Funke driver han JRS Sports Management.

Ingebrigtsen, stavhopper Armand Duplantis og svømmer Sarah Sjöström (to OL-gull) er deres største navn.

Wessfeldt tar seg av alt av flyreiser, hotellbookinger og koordinering med arrangørene når Ingebrigtsen deltar i stevner.

Han sørger også for å avtale at harene og lysharene går slik Ingebrigtsen ønsker før løp.

– Vi jobber med å få Jakob til konkurransene han vil springe etter diskusjoner med hans rådgiver. Vi forsøker også å optimere det for han økonomisk, han er en av de best betalte friidrettsutøverne i verden nå, sier Wessfeldt og legger til:

– Men han velger løp etter hva som passer kalenderen, ikke hva som er best betalt. Og det er en styrke, det får han igjen for i slutten.

Han husker godt sitt første møte med Ingebrigtsen, som den gang var 12–13 år og varslet at han ville bli bedre enn brødrene Henrik og Filip.

– Jakob har utviklet seg fantastisk hele veien. Han har et register som fortsatt forundrer en hel løpeverden. Han kan løpe alt fra 1500 meter og opp til halvmaraton – og til og med maraton med tiden.

Daniel Wessfeldt. I bakgrunn er Greg Duplantis og Desiré Inglander, faren og kjæresten til Armand Duplantis. Foto: Herman Folvik, VG

Han tviler på at folk i Norge forstår hvor unikt det Ingebrigtsen får til er i en idrett stort sett dominert av afrikanere tradisjonelt sett.

– Han slåss ikke bare med de få nasjonene som driver vinteridrett. Han slåss mot hele verden. Afrika, Australia, alle kontinenter. Og han vinner over dem, det er ganske ekstremt.

– Hva er så spesielt med Ingebrigtsen?

– Han er et jævla talent, og den sesongen han har hatt i år tross at han ikke løp på fem måneder viser hvor lettrent han er. Det skulle ikke vært mulig. Han er ikke redd, han er tøffere enn noen annen.

Jakob Asserson Ingebrigtsen er en innesluttet karakter som virker å kunne blokkere omverden rundt seg ute.

– Får du kontakt med ham når du ringer?

– Det får jeg som oftest, og hvis han ikke skulle svare, så ringer jeg brødrene hans. Jakob er jo litt sånn, han har sin måte å forberede seg på. Og det må man respektere, svarer Wessfeldt.

Daniel Wessfeldt klemmer Armand Duplantis etter en verdensrekord i stavhopp på 6,20 meter i 2022. Den har svensken høynet til 6,26. Foto: Jessica Gow/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

67-åringen har holdt på i kulissene i friidretten siden 90-tallet. Nå lever han gode dager med Duplantis og Ingebrigtsen.

– Jeg har aldri opplevd dette nivået på to utøvere, og kommer aldri til å få gjøre det igjen. Det er liksom «too good to be true».

Ingebrigtsen løper Diamond League-finalen fredag 13. september.

Read Entire Article