Ingebrigtsen-rivalen om ordkrigen: – Mangel på respekt

1 month ago 24



For første gang etter Jakob Ingebrigtsens finalebom, snakker rivalen Josh Kerr om ordkrigen som har preget oppkjøringen.

  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 07.08.2024 18:05

– Du og Jakob snakker mye, er det ekte «beef»«beef»Å ha en pågående konflikt med noen. mellom dere? spurte britiske Eurosport.

– Ja, det er faktisk det, sier OL-finalens sølvvinner Josh Kerr dagen derpå.

Ordkrigen som diskuteres er den som har pågått mellom den norske friidrettsstjernen Jakob Asserson Ingebrigtsen og britiske Josh Kerr det siste året.

De siste ukene har han sagt veldig lite om Ingebrigtsen.

– Jeg følte en mangel på respekt i fjor etter min første VM-tittel noensinne, fortsetter han.

For det tok for alvor fyr etter at briten spurtslo 23-åringen fra Sandnes under VM i Budapest i 2023.

Her kan du se løpet som skjedde like før det hele startet.

Etter løpet fortalte nordmannen pressen at han ikke hadde vært helt frisk. Det skal ha irritert Kerr.

– Når noen sier at de ikke er 100 prosent etter at du har vunnet din første VM-tittel, så svir det litt. Jeg vil at alle skal være på sitt beste, og jeg vil prøve å slå alle på sitt beste, sier Kerr.

I etterkant ble det fyrt fra begge kanter, og både Kerr og Ingebrigtsen fikk stadige spørsmål om den voksende rivaliseringen.

– Jeg bare begynte å være ærlig på spørsmålene jeg ble stilt, i stedet for å la tvilen komme alle til gode. Jeg var bare meg selv uten mye filter, og jeg tror at det irriterte noen, sier Kerr.

Det toppet seg like før finalen da Ingebrigtsen sa at Kerr «vil bli kjent som briten som aldri konkurrerer». Etter finalen var han mer ydmyk, og hyllet konkurrenten i et Instagram-innlegg.

– Jeg tror han sa noen fine ting i gåri gårEtter finalen på 1500 meter, men gjennom årene har det vært frem og tilbake. Løping og friidrett er egentlig en veldig «gentleman’s sport». Så det er ikke mye av dette, men sånn er det bare, avslutter han.

Løpet endte ikke med gullmedalje til noen av de to kranglefantene – Kerr løp inn til sølv, imens nordmannen stivnet fullstendig før han løp inn til en fjerdeplass.

Amerikanske Cole Hocker sjokkerte alle og løp inn til sitt første OL-gull.

Read Entire Article