Idrettsleder fengslet i åtte nye uker — risikerer 21 års fengsel

5 days ago 10



Mannen i 30-årene er blant annet siktet for fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14. Politiet jobber nå med å finne ut hvor mange barn det er snakk om.

Idrettslederen ble fredag ettermiddag fengslet videre til og med 9.11.2024. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB
  • Wasim Riaz

Publisert: 13.09.2024 17:03

Fredag ble idrettslederen fengslet i åtte nye uker av Agder tingrett.

Siktelsen mot mannen i 30-årene er nå utvidet til også å gjelde gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år.

Tidligere var han siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn.

– Han er siktet for brudd på straffelovens paragrafer 301 og 311, sier Ingrid Thorsen.

Hun er i politiadvokat i Agder politidistrikt.

Paragraf 301 handler om grov voldtekt av barn under 14 år. Strafferammen for dette er 21 år.

– Det er opplysninger som er kommet frem under politiets etterforskning som nå fører til at siktelsen utvides. Det er flere barn som har status som fornærmet i saken, herunder barn som siktede har kommet i kontakt med som idrettsleder, sier Thorsen.

– Vet dere noe om antall barn som er fornærmet i saken?

– Gjennomgang av beslag i saken og annen informasjon pågår fortløpende. Vi vet ikke noe om antall nå. Vi vet heller ikke hvor vi vil havne. Vi kan ikke utelukke at det kan være andre fornærmede i saken, svarer Thorsen.

Var idrettsleder i flere år

Mannen i 30-årene har inntil nylig vært idrettsleder i en idrettsklubb i Agder. Han er bosatt i Agder og ble pågrepet fredag 16. august.

Foreldrene til barna som pr. nå har status som fornærmet i saken, er informert.

Aftenposten er kjent med at mannen har jobbet med barn i idrettsmiljøer i flere år. Derfor vil politiet gå igjennom hans virke som idrettsprofil over flere år.

– Det er snakk om flere år her, bekrefter Thorsen.

– Blir han også etterforsket for saker som gjelder forhold begått i andre politidistrikter?

– Det er snakk om barn han har vært i kontakt med som idrettsleder i Agder og barn han har vært i kontakt med andre steder og i andre sammenhenger, svarer Thorsen.

Hun ønsker ikke å gå i detaljer på nåværende tidspunkt.

Har i det alt vesentlige erkjent forholdet

Onsdag ettermiddag avholdt politiet et nytt informasjonsmøte med foresatte til barn i idrettsklubben som har deltatt på aktiviteter knyttet til den siktede. Til stede var også representanter fra idrettsklubben og kommunen.

– Ettersom siktelsen er endret og saken nå har fått en enda mer alvorlig karakter, var det viktig for politiet å gi foresatte informasjon om dette først. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende sak for mange. I tillegg til at berørte foresatte fikk mulighet til å stille spørsmål, gjentok politiet at vi fortsatt ønsker informasjon fra foresatte og barn som kan belyse saken. Vi anmoder personer som mener de kan sitte på informasjon i saken, om å ta kontakt med politiet, sier Thorsen.

Bjørge Usterud Tveito er mannens forsvarer. Han skriver følgende i en SMS fredag ettermiddag:

«Har ikke så mye mer å meddele enn at han i det alt vesentlige har erkjent forholdet som er omtalt i siktelsen og samtykket til videre fengsling.»

Han vil ikke gå i detaljer på hva han legger i «det alt vesentlige». Han ønsker heller ikke å uttale seg om antall ofre.

Read Entire Article