IDF pekte ut bombemål på forhånd: – Hold dere minst 500 meter unna

8 hours ago 7



Israel sier de gjennomfører nye angrep mot våpen tilhørende Hizbollah sør i Beirut.

Ambulanser på stedet etter et israelsk angrep mot Beirut tidligere fredag. Fredag kveld har Israel innledet et nytt angrep mot den libanesiske hovedstaden. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB

Publisert: 28.09.2024 00:33

Vitner opplyser til Reuters at det er hørt eksplosjoner i byen.

Israels militære skriver på X at våpnene som blir angrepet, er lagret under sivile bygninger.

Før angrepet ba den israelske hæren folk om å evakuere Dahieh-området sør i Beirut, der Israel tidligere fredag gjennomførte et massivt angrep. Ifølge Libanons helsedepartement ble minst seks personer drept og 91 såret i angrepet.

– Dere befinner dere nær Hizbollah-mål, og for deres egen sikkerhet og sikkerheten til deres kjære må dere evakuere bygningene og holde dere minst 500 meter unna dem, skrev israelske hærens talsperson Avichay Adraee.

I en senere uttalelse fredag kveld ble beboere i tre bygninger sør i Beirut bedt om å evakuere. Israel sa at de ville angripe bygningene, der Hizbollah ifølge dem oppbevarer våpen, i løpet av de neste timene.

De fleste innbyggerne i Sør-Beirut er sjiamuslimer, og Hizbollah nyter stor oppslutning blant dem.

Israel hevder fredagens angrep, som la seks boligblokker i Dahieh-området i grus, var rettet mot Hizbollah-militsens militære hovedkvarter.

En rekke kilder har opplyst at det var Hizbollahs øverste leder Hassan Nasrallah som var det egentlige målet for angrepet.

Israels militære talsperson Daniel Hagari omtaler angrepet som «veldig presist» og legger til at Israel ikke vil tillate at den sivile flyplassen i Beirut blir brukt til militære formål.

Read Entire Article