IDF: Over 80 pågrepet i israelsk aksjon mot Shifa-sykehuset i Gaza

1 month ago 22



Les deg opp på partene i konflikten og bakgrunnen for den her.


  • IDF: Over 80 pågrepet i israelsk aksjon

    Shifa sykehuset i Gaza by, her et bilde fra 2014.

    Shifa sykehuset i Gaza by, her et bilde fra 2014. Foto: Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

    Det israelske forsvaret (IDF) har innledet en aksjon på Shifa-sykehuset i Gaza by der de tror Hamas-ledere oppholder seg. Over 80 skal være pågrepet.

    IDF kunngjorde aksjonen natt til mandag. Den ble gjennomført på grunnlag av etterretningsopplysninger om at høytstående Hamas-medlemmer oppholdt seg i bygningen, skriver Haaretz.

    I en uttalelse mandag morgen opplyser IDF at de israelske styrkene tok kontroll over sykehuset, skriver avisen. Over 80 personer ble pågrepet, noen av dem terrorister, heter det i uttalelsen.

    – IDF gjennomfører en høypresisjonsaksjon på et begrenset område på Shifa-sykehuset etter å ha fått konkret bevis som krevde umiddelbar handling, sa IDFs talsmann Daniel Hagari natt til mandag.

  • Israelske styrker har stormet Shifa-sykehuset

    Det israelske forsvaret (IDF) har natt til mandag innledet en militæraksjon på Shifa-sykehuset i Gaza by der de tror Hamas-ledere skal oppholde seg.

    IDF kunngjorde aksjonen natt til mandag. Den gjennomføres på grunnlag av etterretningsopplysninger om at høytstående Hamas-medlemmer skal oppholde seg i bygningen, skriver Haaretz.

    – IDF gjennomfører en høypresisjonsaksjon på et begrenset område på Shifa-sykehuset etter å ha fått konkret bevis som krevde umiddelbar handling, sier IDFs talsmann Danie

  • Unicef: Flere enn 13.000 barn er drept i Israels offensiv mot Gazastripen

     Adel Hana / AP / NTB

    Palestinere bærer to barn som ble drept i et israelsk angrep i Deir al Balah på Gazastripen 20. februar. FNs barnefond Unicef opplyser søndag at over 13.000 barn har blitt drept på Gazastripen siden krigen startet 7. oktober i fjor. Foto: Adel Hana / AP / NTB Foto: Adel Hana / AP / NTB

    Over 13.000 barn har blitt drept i Israels offensiv mot Hamas på Gazastripen siden krigen startet 7. oktober i fjor, opplyser FNs barnefond (Unicef).

    – Tusenvis av andre barn har blitt såret eller er ikke gjort rede for. De kan ligge under ruinene av sammenraste hus, sier Unicef-sjef Catherine Russell.

    – Vi har ikke sett en slik dødsrate blant barn i nesten noen andre konflikter, sier Russell i et intervju med CBS-programmet «Face the Nation» søndag.

    I tillegg lider mange barn i Gaza nå av sult og underernæring.

    – Jeg har sett barn på sykehus som lider av alvorlig blodmangel og underernæring. Hele avdelingen var helt stille. For barna, babyene … de har ikke engang nok energi til å gråte, sier hun.

    Søndag opplyste helsemyndighetene på Gazastripen at til sammen 31.654 mennesker er drept og over 73.600 såret siden krigen startet for over fem måneder siden.

Publisert: 11.10.2023 06:10 | Oppdatert: 15.12.2023 09:23

Read Entire Article