I går tok fotografen dette bildet av demonstrasjonene. Nå er han blant de 1100 som er fengslet.

1 month ago 9



Ti journalister som var på jobb for å dekke politiske protester i Istanbul, er blitt pågrepet av politiet i byen, melder Reuters. De er blant over 1100 som fengslet etter fem dager med demonstrasjoner.

AFP-fotograf Yasin Akgül tok dette bildet av demonstrasjoner i Instanbul søndag. Mandag morgen ble han pågrepet. Foto: Yasin Akgül / AFP

Publisert: 24.03.2025 11:34 | Oppdatert: 24.03.2025 11:53

Kortversjonen

Urolighetene i den tyrkiske storbyen fortsetter etter at Istanbuls ordfører Ekrem Imamoglu nylig ble pågrepet og satt i arrest.

Imamoglu, som anses som den største politiske rivalen til president Recep Tayyip Erdogan, ble fengslet av en tyrkisk domstol søndag.

Tyrkias journalistforening opplyser at ti journalister som har dekket demonstrasjonene er blitt pågrepet av myndighetene i politiraid tidlig mandag morgen. Det var mandag formiddag ikke klart hvorfor de var pågrepet.

Fotograf Yasin Akgül fra det franske nyhetsbyrået AFP er blant de arresterte.

Totalt er 1133 personer blitt varetektsfengslet etter fem dager med protester i Tyrkia, ifølge landets innenriksminister.

Erdogan har innført demonstrasjonsforbud i Tyrkias tre største byer, men det har ikke hindret folk i å protestere.

I fem døgn på rad har det vært sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti, som har brukt både tåregass, vannkanoner, pepperspray og sjokkgranater mot de oppmøtte.

Erdogan har vært president i Tyrkia siden 2014. Da hadde han vært statsminister siden 2003.

Erdogan-regimet er blitt stadig mer autoritært. Dette har særlig tiltatt etter kuppforsøket i 2016. Ytringsfriheten ble da innskrenket og titusenvis arrestert, blant dem journalister, aktivister og politikere.

Tyrkia er et av landene i verden der det fengsles flest journalister, melder NTB.

På Reporter uten grensers pressefrihetsindeks havner Tyrkia med 34 av 100 poeng på en 165. plass blant 180 land og er dermed et av landene med dårligst pressefrihet i hele verden.

I Europa har kun Russland og Belarus like farlige vilkår for journalistisk arbeid.

Read Entire Article