Hvorfor er folk så sinte på regjeringen?

2 hours ago 4



Nå er det vel vanlig at folk er sinte på en sittende regjering. Men denne regjeringen må vel ha satt noen rekorder. Og det sees på meningsmålingene. De er rekordlave.

Foto: Heiko Junge / NTB

Så hva er folk sinte på? Her må vi vel kanskje si: hvor skal vi begynne? En hovedsak er vel kommune økonomien i stort sett hele landet. Dermed rammes de tjenester som folk har brukt for, og som folk syntes er svært viktige. Helse og omsorg, barnehager og skole. Politi og sikkerhet. Disse stikkordene dekker vel det meste av de saker som diskuteres i alle media daglig. Eldreomsorg, psykisk helse, operasjonskøer, skolenedleggelser, rekrutering til helsefag, mer politi, ungdomskriminalitet og sikkert enda mere.

Fellesnevner er økonomi. Eller mangel på sådan. Så på tv at de snakket om mangler i Kommune-Norge på ca.15 milliarder for å få kabalen til å gå opp. 15 milliarder av et budsjett på 2000 milliarder? Synker kronekursen og stiger inflasjonen med 15 milliarder mer til kommunene? Det tror jeg ikke.

Og det verste er jo at det er nok av poster å stryke på. Håpløse grønne prosjekter med sugerør rett ned i statskassen kan fjernes. Strøm til oljeplattformer med kun politisk symbolske resultater. Men ser bra ut i utlandet. Penger til batterifabrikker som aldri vil bli lønnsomme. I hele Europa går slike fabrikker konkurs en mass. Og de som er satt i gang i Norge er eller vil bli en fiasko. Og staten kaster vekk milliarder på luftslott. Riktignok grønne luftslott om det gjør pillen lettere å svelge.

Så kan vi lett kutte noen milliarder på bistandsbudsjettet. Vi må ikke værer verdensmestere i å gi bort penger. Å nei, sier noen da. Vi kan ikke sette svake grupper opp mot hverandre. Og jeg er enig. Vi må hjelpe de svake norske grupper først. Mange nordmenn sliter skikkelig. Nå påpeker flere at de hundrevis av milliarder vi over tid har gitt til afrikanske land har hindret utviklingen der. Korrupsjon, borgerkriger og stammekriger florerer nå som for 50 år siden. Det største problemet er vel egentlig en ikke bærekraftig overbefolkning. Er det vår skyld, og skal vi betale for det?

Så har vi verdens mest overadministrerte og byråkratiskes stat. Her kan vi effektivisere og spare milliarder. Det kan spares i stat, fylkeskommune og kommuner. Trenger vi egentlig fylkeskommunen i det hele tatt?

I tillegg til dette har vi en regjering som jager mange grundere ut av landet. Folk som har skapt tusenvis av arbeidsplasser og som ville skapt tusenvis til. Fordi SV sitter der og misliker skapende og innovative mennesker som tjener penger. Og samtidig skaffer de mange arbeidsplasser og skattepenger. Og SV har stor makt på vippen der de sitter. Misunnelse er drivkraften der. Og AP og SP lar seg kjøpe eller manipulere. Det må være utrolig skuffende å være AP- eller SP-velger for tiden. Det fins heldigvis andre partier.

Read Entire Article