– Hvis jeg svømmer som nå, føler jeg at det ikke er verdt det

1 month ago 44



Solveig Løvseth er ikke nådig. Nå må hun se en merkbar forandring.

Solveig Løvseth var ikke spesielt tilfreds etter målpassering i triatlonstafetten.
  • Yngve Bergli

    Yngve Bergli

Publisert: 05.08.2024 12:03 | Oppdatert: 05.08.2024 12:22

Christian Stendal

Dekker OL i Paris for Adresseavisen

Håvard H. Jensen

Fotograf, dekker OL i Paris for Adresseavisen

– Resultatmessig er vi skuffet alle sammen, og leverer ikke helt det vi vil. Jeg er særlig skuffet over min etappe da, og jeg mister mye på svømmingen i dag også.

Solveig Løvseth er ikke nådig etter at det norske stafettlaget i triatlon leverte under pari i Seinen og gatene ved storslåtte Grand Palais mandag morgen.

11.-plassen var langt fra den OL-medaljen de drømte om på forhånd, og for ankerkvinne Løvseth gikk det kanskje aller tyngst.

På den individuelle konkurransen tapte Løvseth, som der ble nummer 48, nesten seks minutter til teten på svømmingen.

I stafetten fikk trønderen klapset av Kristian Blummenfelt som nummer sju - 39 sekunder bak ledende Storbritannia, etter at Vetle Thorn og Lotte Miller hadde unnagjort de to første etappene.

– Ikke godt nok

Da den 300 meter lange svømmedelen var over, var avstanden økt med nesten ett minutt og Norge falt fire plasser.

– Det var enda sterkere strøm enn for noen dager siden, og jeg hadde trodd det skulle gå litt bedre. Men jeg mistet veldig mye tid, sier Løvseth.

– Hvordan kjennes det underveis, når du ser at de andre går fra deg?

– Jeg må bare prøve å holde hodet kaldt og fokusere på det jeg kan, jobbe med å holde frekvensen oppe og ikke miste hodet helt. Det er bedre i dette løpet enn i det forrige. Jeg føler jeg leverer det jeg kan, og så er ikke det godt nok, men det er det det er.

Løvseth tapte nesten minuttet på den forholdsvis korte svømmedelen. Nå må hun bli bedre på det feltet, sier hun.

På tross av at hun har sin bakgrunn fra svømming før hun ble triatlet, regnes hun blant de svakere i feltet i vannet.

– Nå vet vi alle hva vi skal jobbe med fremover. Neste OL er det ikke elvesvømming, og det er fire år til å bli bedre til å svømme generelt. Og bedre på det andre også.

Må prøve noe nytt

Løvseth er glad for å ha fått med seg OL-erfaringen i Paris. Nå skal hun delta på en del kortdistanse-konkurranser ut sesongen, i tillegg til et par Ironman 70.3Ironman 70.3Halvdistanse Ironman, også kalt Ironman 70.3. 70.3 viser til den totale distansen målt i miles. Svømming: 1,2 mile (1,9 km), sykling: 56 miles (90 km) og løping: 13,1 miles (21,1 km)., der svømmingen står for en mindre prosentdel av totaldistansen.

– Det blir gøy, men målet helhetlig er egentlig OL i Los Angeles 2028 med én gang, sier hun.

– Så det blir å prøve å ta en ordentlig vurdering av alt som har skjedd nå, og se hvilke skruer som skal strammes godt de neste fire årene.

Allerede før den evalueringen er Løvseth klar på at hun må bli bedre i vannet for at det skal være noen vits i å satse mot OL.

Det betyr blant annet at hun trolig vil konkurrere litt mindre det neste året.

Hun vil trene mer på ett sted, og ikke få avbrudd i treningen på grunn av konkurranse-reiser. I tillegg vil hun se om ekstra svømme-oppfølging har noen utslag.

– Så får jeg jo se om jeg har et nivå jeg føler gjør det verdt å satse på til Los Angeles. Det er det jeg ønsker akkurat nå, men hvis jeg skal dit skal det være fordi jeg føler jeg har en god sjanse til å gjøre det veldig bra.

Løvseth er krystallklar. Hun må bli en bedre svømmer.

– Jeg har veldig tro på at jeg kan bli bedre enn jeg er nå, men jeg har svømt så å si hver dag i nesten 20 år. Det er ikke bare å endre noe, så har man garanti for at det blir bedre. Men jeg er absolutt villig til å prøve, og eventuelt justere ned på den andre treningen for en periode.

For:

– Hvis jeg svømmer som jeg gjør nå, føler jeg at det ikke er verdt å dra til Los Angeles.

Read Entire Article