Hornelands hodebry: – Det er selvfølgelig kjedelig

1 month ago 20



I fjor kom målene på bestilling og han var landslagsspiller. Nå er spissplassen til Bård Finne (29) truet.

 Brann-spiller Bård Finne står kun med tre mål i Eliteserien denne sesongen. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Publisert: 24.07.2024 11:58

– Hva som er galt med storscoreren er en gåte, skrev Bergens Tidende i sin spillerbørs om Brann-spiss Bård Finne – som fikk en treer – etter kampen mot Sarpsborg (1–1).

Da ble Bård Finne tatt av etter timen spilt. Inn kom Aune Heggebø (22), som scoret sitt sjette ligamål for sesongen. Tre mer enn Finne, som scoret 16 mål forrige sesong.

Aune Heggebø

Spiss, SK Brann

– Det er selvfølgelig kjedelig, men sånn er det, sier Heggebø til VG om å starte kamper på benken.

Det har snudd i 2024. Fra at Finne aldri startet på benken i ligaen i fjor, har han allerede blitt benket to ganger denne sesongen til fordel for Heggebø.

I 2023 var Finne i fire forskjellige landslagstropper - og scoret blant annet mot Jordan. Denne sesongen har ikke 29-åringen vært inkludert i mars- og juni-samlingene.

Grafikk: www.sofascore.com

– Det må man bare ta. Jeg har lyst å spille så mye som mulig. Jeg liker ikke å sitte på benken. Jeg vil at laget skal kunne nyte godt av mine kvaliteter, og det er det jeg jobber med hver dag for å fortsette å bidra med, sier Finne om sesongen til VG.

Kun Amahl Pellegrino scoret flere mål i Eliteserien i fjor enn Bård Finne.

– Hva har skjedd i år?

– Det er jo det at jeg ikke har satt like bra. Gjennom mange kamper har jeg hatt like mange sjanser (som i fjor), som jeg burde utnyttet bedre. Det er i de siste kampene det har vært færre sjanser og avslutninger fra laget.

– De utfyller hverandre godt. Bård har scoret da Aune har startet og motsatt da Bård har startet, sier trener Eirik Horneland til VG.

– Hvordan er konkurransen mellom de to?

– Det er konkurranse mellom alle i laget, heldigvis.

– Sånn er fotball av og til. Noen ganger får du flyt og selvtillit. Det har kladdet litt mer for Bård i år, men han kommer til å komme sterkere tilbake, og da er det godt å ha to stykker som utfyller hverandre.

BABABergensavisen.-ekspert Jonas Grønner mener Finne bør være det foretrukne valget til Horneland.

– Han er normalt sett mest effektiv av de to og skaper mest sjanser. Det han mangler om dagen er at det skal løsne foran mål. Han har sjanser, og har hatt maaaange denne sesongen, men han (og Brann) er ikke i flytsonen, skriver Grønner til VG og legger til:

– Så for meg handler det om å bruke den du vil av de to som skal havne i scoringsposisjon, og da ville jeg valgt Bård. Fordi han isolert sett er den beste og rappeste avslutteren.

Read Entire Article