Høiby anklager en av kvinnene for mishandling: – Hun reagerer kraftig og med vantro

2 hours ago 4



Kronprinsessens sønn er blitt avhørt syv ganger i den pågående straffesaken mot ham. Samtidig anklager Høiby en av de fornærmede kvinnene for mishandling i nære relasjoner.

Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

(Aftenposten) Ifølge forsvarer Øyvind Bratlien er Marius Borg Høiby nå ferdig avhørt, men politiet sier de fortsatt vil snakke mer med ham.

– Han har forklart seg grundig og detaljert, skriver forsvarer Øyvind Bratlien i en SMS til Aftenposten.

Han fortsetter:

– Han erkjenner straffskyld i tråd med sin tidligere uttalelse, samt for en trussel mot en annen mann. For øvrige forhold erkjenner han ikke straffskyld.

Det betyr at Høiby ikke erkjenner straffskyld i sakene der hans tidligere kjærester Nora Haukland og Juliane Snekkestad er fornærmet.

– Han har forklart seg om tre turbulente forhold hvor han selvsagt tar sin del av ansvaret for at det var slik, skriver forsvareren.

Øyvind Bratlien er Marius Borg Høibys forsvarer i den pågående straffesaken mot ham. Foto: Terje Pedersen / NTB

Anklager en av kvinnene

Høiby skal i avhør ha kommet med anklager mot en av de fornærmede kvinnene.

– Han har i avhørene forklart seg om mishandling i nære relasjoner fra minst en av de fornærmede damene, sier Bratlien.

Aftenposten er kjent med hvilken av kvinnene det gjelder, men kjenner ikke til detaljene i anklagene.

Bratlien vil ikke svare på oppfølgingsspørsmål om anklagene eller si om Høiby har gått til anmeldelse.

– Hvis det er likhet for loven og likhet mellom kjønn, anmelder politiet selv, sier han.

Aftenposten har forelagt anklagen for bistandsadvokaten til den aktuelle kvinnen.

– Hun reagerer kraftig og med vantro. Hun kjenner ikke til detaljene i hans påstander, men avfeier dem. Samtidig er hun heller ikke helt overrasket over dette fordi hun ser et mønster i hans handlinger, sier bistandsadvokaten.

Aftenposten har spurt politiet om de undersøker anklagene, men det vil ikke politiet svare på.

– Vanskelig for ham å fokusere på egne problemer

Til Aftenposten sier politiadvokat Andreas Kruszewski at Høiby er avhørt syv ganger, og at siste avhør var sent tirsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at avhørene er gjennomført og fullført for nå, men at det vil være naturlig å kalle han inn til flere avhør senere i etterforskningen.

Bratlien sier politiet har fått svar på alt de har lurt på:

– Avhørene er ferdig og de har fått svar på alt de har lurt på. Siste avhør var i går. Vi har allerede sagt ja til et avsluttende avhør når etterforskningen er ferdig hvis det er behov for det.

Han sier samtidig at Høiby har vært åtte ganger hos politiet, mens Kruszewski forteller at kronprinsessens sønn er avhørt syv ganger.

Politiadvokat Andreas Kruszewski leder etterforskningen mot Høiby. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ifølge Bratlien vil Høiby i løpet av kort tid begynne «fulltids rehabilitering».

– Det har vært en tøffe og vanskelige uker for alle, som har gjort det vanskelig for ham å fokusere på egne problemer fullt ut.

– Det er fint at han har forklart seg. I denne type saker er det alltid viktig å høre begge parters versjoner så tidlig som mulig slik at politiet kan dimensjonere behovet for ytterligere etterforskning, sier advokaten til Haukland, John Christian Elden, til Aftenposten.

Juliane Snekkestad er ikke overrasket over at Høiby nekter straffskyld.

– Hun er skuffet over at Marius Borg Høiby ikke tar ansvar, men basert på historien og slik hun kjenner ham, er hun ikke overrasket. Hun regnet med at han ikke ville erkjenne straffskyld, sier Grødem til Aftenposten.

Mette Yvonne Larsen bistår den fornærmede kvinnen etter voldshendelsen på Frogner. Hun sier det er flott at Høiby har vært i så mange avhør.

– Det er bra for min klient at man kommer videre i saken, sier Larsen til TV 2.

Høiby ble pågrepet og satt i arresten 4. august, etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner i Oslo. Deretter gikk det 23 dager før han ble avhørt.

– Han har vært i avhør i ettermiddag, men han er ikke ferdig avhørt. Vi tar sikte på nye avhør når det passer for alle parter, skrev Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, til Aftenposten etter det første avhøret 27. august.

Ti dager etter pågripelsen innrømmet Høiby bruk av vold i alkohol- og kokainrus.

– Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor, skrev han til pressen via sin advokat.

Sist uke fikk Aftenposten bekreftet at politiet etterforsker kronprinsessens sønn for nye brudd på besøksforbudetbrudd på besøksforbudetHøiby ble i starten av september ilagt et besøksforbud som varer til mars 2025. mot ekskjæresten.

Hør «Forklart» om lydopptakene av Borg Høiby:

Høiby har både vært i Italia og på en jakttur i Gausdal etter det første avhøret. Den siste turen fikk en brå vending, etter som politiet valgte å pågripe kronprinsessens sønn for å ha brutt besøksforbudetbesøksforbudetStrafferammen for brudd på besøksforbud er bøter eller fengsel inntil ett år. han er ilagt mot en fornærmet kvinne i 20-årene.

Høiby måtte tilbringe en natt i arresten etter pågripelsen 13. september.

– Han forklarte at han ikke hadde noe med det å gjøre og at han ikke erkjente straffskyld. Han hadde ikke så mye mer å si om det. Vi var enige om at han skulle svare på eventuelle spørsmål rundt dette i et kommende avhør i de andre sakene, sa Bratlien til Aftenposten etter den siste pågripelsen.

Marius Borg Høiby (t.v.), kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus, Marit Tjessem, kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i juni 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Da politiet pågrep Høiby i september, lette de etter eldre mobiltelefoner og datautstyr med tilgang til skytjenester. De beslagla blant anet Høibys Iphone.

Grunnen til at Høiby ble løslatt er fordi politiet vurderte det slik at de ikke vil få medhold i å varetektsfengsle ham, etter det Aftenposten kjenner til.

Publisert:

Publisert: 16. oktober 2024 11:39

Read Entire Article