Hofstad ute av OL: – Energitappende å leve i leiren

1 month ago 25



Norges første kvinnelige bokser i OL fikk det tøft mot indisk verdensmester.

Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters / NTB

Publisert: 31.07.2024 13:13 | Oppdatert: 31.07.2024 13:28

Bokseren Sunniva Hofstad (20) måtte si takk og farvel allerede i kvartfinalen.

I første og andre runde tapte Hofstad rundeseieren mot indiske Lovlina Borgohain. Tredje runde vant hun, men det holdt ikke.

– Det var en tøff kamp. Jeg kom ikke inn i den rytmen jeg pleier å ha i kamp. Hun er en avansert motstander og klarte kanskje å ødelegge litt det for meg. Det er veldig kjipt å ryke ut såpass tidlig, sier Hofstad til VG.

Borgohain ble verdensmester i fjor og tok også bronsen under OL i Tokyo for tre år siden.

– Jeg ble litt stresset fra start da jeg kjente at hun er tøffere enn jeg trodde. Jeg undervurderte henne ikke, men hun bokset litt annerledes enn jeg forventet, sier Hofstad.

  • Alt av OL ser du på MAX!

Trønderen er den første kvinnelige bokseren fra Norge som har klart bragden å kvalifisere seg til OL.

Før OL uttalte Hofstad at hun gikk for gull.

– Var det litt optimistisk?

– Jeg er en optimist og jeg liker å si at ting skal gå bra. Det er at jeg som 14-åring satte meg et stort mål, er det som har skapt bokseren jeg er. Jeg bokset meg ikke bort i dag. Uten store mål kommer man ikke langt, sier Hofstad.

Nå sitter hun på ny erfaring.

– Neste OL kommer jeg veldig mye mer forberedt. Det er mye inntrykk, mange nye folk og mange flere idretter. Mye større enn jeg så for meg, og det er energitappende å leve i leiren. Store avstander og såpass mye å planlegge. Det er noe litt annet enn jeg er vant til, sier hun.

Hun ser frem mot OL i Los Angeles i 2028.

– Jeg må ta noen uker ferie og så gleder jeg meg til å komme tilbake i treningshverdagen. Det er det jeg elsker mest. Når jeg har flyten er det en helt vidunderlig følelse. Det er den jeg jakter, sier hun.

Fikk du med deg denne?

Read Entire Article