Hergeirsson gir seg som landslagssjef: – Jeg tror dette er riktig

1 week ago 9



ULLEVAAL STADION (VG) Thorir Hergeirsson (60) forlenger ikke kontrakten som går ut ved årsskiftet.

Publisert: 09.09.2024 14:02 | Oppdatert: 09.09.2024 14:21

Dermed er en 15 år lang epoke som landslagssjef over.

Hergeirsson har ledet Norge til to OL-gull, tre VM-gull og fem EM-gull siden han tok over jobben fra Marit Breivik i 2009.

– Det har vært en fantastisk tid. Lærerik, krevende og engasjerende. Det er det fortsatt. Så var jeg ikke helt sikker på om jeg skulle forlenge kontrakten. Du forplikter deg i tilfelle til fire år til, som er en OL-periode. Jeg syns det er en god ordning å få en slik periode å jobbe på, forteller Hergeirsson.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Norges Håndballforbund innkalte til en pressekonferanse mandag ettermiddag. Hergeirsson var flankert av president Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud.

– Da jeg kom til våren, var jeg ikke helt i mål (med beslutningen). I godt samarbeid med Erik og Kåre Geir bestemte vi oss for å legge samtalene på is til over OL. Så dro jeg til fjells etter OL. I de to ukene etterpå falt brikkene på plass. Slik blir det ofte når hjernen får jobbe i fred og ro. Da har jeg bestemt meg for at EM i november og desember blir mitt siste. Jeg stopper da, sier Hergeirsson.

Hergeirsson ønsker å gi den neste landslagssjefen best mulige arbeidsbetingelser. Han bestemte seg under en fisketur på Island.

– Jeg tror dette er riktig, først og fremst for meg selv. Så er jeg veldig klar på at de som skal lede landslaget i OL i 2028, skal få årene imellom til det OL-et. Det er en god arbeidsperiode, sier 60-åringen.

– Hvilke følelser kjenner du på nå?

– Jeg kjenner på en lettelse over å kunne dele dette og se frem til et tidspunkt hvor jeg skal gjøre noe annet. Samtidig er vi i gang med å forberede oss til EM. Det er gøy og spennende å kjenne på det også, sier Hergeirsson.

Han vet foreløpig ikke hva han skal gjøre videre i arbeidslivet. Han har ikke diskutert avgangen med spillerne, heller.

– Er jeg heldig har jeg 10–12 år igjen i arbeidsliv. Det hadde vært gøy å gjøre noe annet også før jeg går i graven. Hva det blir, aner jeg ikke, forteller Hergeirsson til VG.

 Thorir Hergeirsson ledet denne gjengen til OL-gull i Paris i sommer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Han får ros av håndballpresidenten.

– Det er en innsats som står helt øverst i håndballforbundets historie. Thorir har vært tydelig, ryddig og lojal. Han er et menneskene å samarbeide med. Jeg traff Thorir for første gang på 1990-tallet. Han har gjort en vanvittig jobb for norsk håndball, sier Lio.

Prosessen med å finne en ny landslagssjef starter nå.

– Vi ble orientert i helgen. Vi må nå gå i gang med hvem som skal lede håndballjentene videre. vi ønsker et landslag som kjemper i landslagstoppen og ha en sammenheng ned til juniorlandslag og så videre, sier generalsekretær Langerud.

 President Kåre Geir Lio, avtroppende landslagssjef Thorir Hergeirsson og generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund under mandagens pressekonferanse på Ullevaal stadion. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Read Entire Article