Her er Leo Cornic på plass i Tromsø: – Klubbene ble enig i dag tidlig

1 month ago 45



Leo Cornic landet i Tromsø tirsdag ettermiddag.

 Leo Cornic landet i Tromsø tirsdag. Foto: Lars Elvevold

Publisert: 30.07.2024 19:57

Litt før halv åtte landet TILs nyervervelse Leo Cornic (23) i Tromsø. 23-åringen startet reisen fra Trondheim tidligere på ettermiddagen og ankom sin nye hjemby etter en kort mellomlanding i Oslo.

Det skriver Itromsø.

Iført caps og svart hettegenser kom TILs nye spiller ut i ankomsthallen, der han ble møtt av innholdsansvarlig Tina Gjøvik og sportslig administrator Espen Hansen fra TIL.

I Tromsø skal vingbacken gjennomføre den medisinske testen, før han setter signaturen sin på kontrakten.

23-åringen har slitt med å få tillit under Rosenborgs nye trener Alfred Johansson denne sesongen, etter å ha spilt mye tidligere.

Vil spille stor rolle

Cornic, som har vært i TILs søkelys i helt siden han spilte for Grorud i 1.-divisjon, er fornøyd med å få overgangen på plass.

– Det har gått fort. Jeg var med agenten min i Oslo i går. Så ble klubbene enig i dag tidlig. Jeg har valgt å komme hit fordi jeg har troen på prosjektet og fordi TIL har fulgt meg i mange år. Jeg håper å spille en stor rolle her, sier Cornic.

Cornic sier han kjenner til noen av TIL-spillerne fra tidligere.

– Jeg og Yaw har felles venner så han kjenner jeg. Så er jo Jakob (Napoleon Romsaas) Oslo-gutt. Gard (Holme) har jeg hatt som trener i Vålerenga.

– Jeg vet at det er langt nord og at det er vakkert her. Det er jo en grunn til at det blir kalt Nordens Paris. Jeg har gode erfaringer fra tidligere besøk hit, sier 23-åringen.

Cornic sier han vet at TIL har fulgt ham lenge.

– Helt siden tiden i Grorud og litt da jeg kom tilbake til Norge etter tiden i Sverige.

23-åringen er offensiv når det gjelder muligheten for å få spilletid raskt.

– Jeg vil spile så mye som mulig, sier Oslo-gutten, som beskriver seg selv som en offensiv backtype.

– Vil bevise at han holder nivået

Sportskommentator i Adressavisen Birger Løfaldli følger Rosenborg tettere enn de fleste og sier dette om hvilken spiller TIL får.

– Han har ikke klart å utkonkurrere andre spillere i Rosenborg og fått begrenset med tillit. Oppholdet i Trondheim ble nok ikke som han hadde håpet. Han kommer nok til Tromsø med en sult etter å bevise at han holder nivået i Eliteserien, sier Løfaldli.

Han mener styrken til vingbacken ligger fremover i banen.

– Cornic er en energisk spiller med stor arbeidskapasitet, som nok er bedre offensivt enn defensivt, sier Løfaldli på telefon fra Paris, der han jobber under OL.

Read Entire Article