Her er Kamala Harris' visepresidentkandidat på jakt med norsk politiker

1 month ago 23



– Han er en usedvanlig hyggelig fyr, sier advokat og Høyre-politiker Per Lykke om visepresidentkandidat Tim Walz.

Per Lykke var i fjor høst på en måned lang jakttur i USA med hunden sin Tango.  6. november dro han på jakt med demokratenes visepresidentkandidat Tim Walz. Foto: Privat

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

– Jeg synes at Kamala Harris har gjort et godt valg, sier Per Lykke.

Advokaten og Høyre-politikeren fra Rjukan er jaktkompis med Minnesota-guvernør Tim Walz, som Harris har valgt som sin visepresidentkandidat. De er begge ivrige jegere, og var så sent som i november på fasanjakt sammen i Minnesota.

– Walz er en usedvanlig hyggelig fyr. Jeg vil beskrive ham som usnobbete, nøysom og humoristisk. Jeg tror han er en type som vil treffe den amerikanske middelklassen godt. Han er veldig populær i Minnesota, selv blant mange Trump-velgere, sier Lykke om Walz.

– Da vi var på jakt sammen i fjor, sa jeg spøkefullt til ham: «If you ever run for the White House, give me a call and I will get the stubborn Norwegians to vote for you». Nå spørs det om jeg ikke må gjøre alvor av løftet, sier han og ler.

Tim Walz (t.v.) og Per Lykke under en mottagelse på Grand Hotell 6. februar 2023.  Foto: Privat

Var på fasanjakt

Per Lykke ble invitert da Tim Walz i fjor arrangerte en mottagelse på Grand Hotel for å markere det sterke båndet mellom Minnesota og Norge. Dette skyldes at Lykke har vært rådgiver for den ideelle stiftelsen Norway House i Minneapolis.

– Under samtalen kom det frem at han, i likhet med meg selv, er en ivrig fasanjeger og har stor interesse for jakthunder. Han ba meg om å kontakte ham neste gang jeg beøskte Minneapolis, forteller Lykke.

Tim Walz og Per Lykkes firbente følgesvenn Tango. Foto: Privat

Da Lykke samme høst skulle på fasanjakt i USA – og attpåtil fikk jakthunden Tango med seg på flyet – kontaktet han Minnesota-guvernøren.

– Han ordnet et jaktterreng sør i Minnesota, og ankom med livvakter i limousin. Walz kom veldig godt overens med Tango. Han kom nok like mye for å treffe bikkja, som for å treffe meg. For amerikanerne var det veldig eksotisk at en aktiv norsk jakthund kom over på besøk, sier han.

Konsul for Polen

Selv ble Lykke i mars utnevnt som konsul for Polen i Norge. Konsultatet ligger i Rjukan – med kort vei til jaktmarkene på Hardangervidda.

Likevel er det trolig i USA at Lykke nå har sitt viktigste politiske nettverk.

«Jeg har vel et brukbart politisk nettverk fra før. Det blir vel neppe noe dårligere nå», skrev Lykke i et Facebook-innlegg da Kamala Harris visepresidentvalg ble kunngjort tirsdag kveld.

Read Entire Article