Henny Reistad usikker til OL-åpningen - avgjørende test onsdag

1 month ago 45



Norge starter OL med prestisjekamp mot Sverige torsdag. Stjernen Henny Reistad skal testes onsdag.

Henny Reistad er ansett som verdens beste håndballspiller. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 24.07.2024 10:18 | Oppdatert: 24.07.2024 10:29

25-åringen viste solid OL-form med ni mål i 12-målsseieren over Frankrike i en treningskamp 4. juli. Men bare to dager etter var uhellet ute. Hun tråkket kraftig over i en ny treningskamp mot OL-vertene.

– Troppen er uforskammet pigg. Vi tester Henny på trening i dag, så ser vi an. Vi vet enda ikke om hun er spilleklar til start. Det vil testen avgjøre, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til pressen i Paris onsdag.

– Vi har en god gjeng. Vi bruker en reservespiller om det ikke skulle gå i orden, sier Hergeirsson.

Ingen bånd skal være revet av i ankelen, men skaden er likevel betydelig. Ni dager senere møtte Reistad pressen med høyrefoten i en støttestøvel. Den var hun kvitt i Paris.

 Henny Reistad (t.h.) på vei til håndballjentenes første pressemøte i OL sammen med Nora Mørk. Foto: Jostein Overvik / VG

– Henny viser fin progresjon og tar steg dag for dag. Vi prøver å gjøre alt vi kan for å gjøre hun spilleklar så tidlig som mulig, sier landslagslege Per Olav Kvalvåg til VG.

– Er det realistisk til kampen mot Sverige?

– Det er vanskelig å spå hva utfallet blir, men vi prøver å få det til. Vi tester på nytt i dag så får vi se, sier Kvalvåg.

Det medisinske teamet startet umiddelbart behandling av skaden. All ekspertise på Olympiatoppen ble koblet inn.

Henny Reistad ble nylig kåret til verdens beste håndballspiller, og kan være avgjørende for om Norge kan ta OL-gull for første gang siden 2012.

– Optimal rehabilitering og trening skal gjøre det mulig for henne å spille OL-åpningen, sa Thorir Hergeirsson 15. juli. Men landslagssjefen kunne ikke garantere noe som helst.

 Henny Reistad møtte pressen med foten i en såkalt «walker». Foto: Helene Mariussen / VG

Henny Reistad fikk seg en skikkelig karamell i forrige OL. I 2021 var det skulderen som ble skadet i en kamp mot Montenegro. Hun måtte stå over to OL-kamper. Hun kom tilbake mot slutten av OL da Norge sikret seg bronse i Tokyo. Men var ikke på sitt beste.

Henny Reistad er tema på alle motstanderes taktikkmøter. Hun er den viktigste å stoppe i den norske medaljemaskinen.

 Henny Reistad rett etter å ha fått skaden mot Frankrike. Foto: VG+ Sport

Hun måtte også stå over de siste treningskampene før VM i vinter. Da hadde ryggproblemer og en vond legg gjort høsten ruskete.

Uten Henny Reistad vant Norge begge kampene mot Danmark i forrige uke. Nora Mørk dominerte hjemmekampen, mens Norge filleristet erkefienden i generalprøven på bortebane.

Avkast mot Sverige er torsdag kl 21.00. Alt fra OL ser du på Max.

Read Entire Article