Harvey Weinstein hastet til sykehus

2 weeks ago 12



 ETIENNE LAURENT / AFP / NTBWeinstein er sendt til Bellevue Hospital i New York Foto: ETIENNE LAURENT / AFP / NTB

Den varetektsfengslede tidligere filmprodusenten måtte gjennomgå en hjerteoperasjon.

mandag 9. september kl. 21:52

Harvey Weinstein ble hastet til Bellevue Hospital i New York for en akutt hjerteoperasjon mandag, melder ABC News.

– Weinstein ble kjørt til Bellevue Hospital i går kveld på grunn av flere helseplager, sier Weinsteins representanter, Craig Rothfeld og Juda Engelmayer, i en uttalelse mandag.

– Vi kan bekrefte at Weinstein gjennomgikk en prosedyre og operasjon på hjertet i dag, men kan ikke kommentere noe utover dette, sier de videre.

Weinstein, som er 72 år gammel, har i det siste sittet i varetekt på Rikers Island i påvente av en ny rettssak. I 2020 ble Weinstein dømt til 23 års fengsel for voldtekt mot en ung produksjonsassistent i 2006 og en ung skuespiller i 2013.

I april ble det kjent at ankedomstolen opphevet voldtektsdommen. Dommerne slo fast at den tidligere Hollywood-produsenten ikke fikk en rettferdig rettssak i 2020.

Weinstein skal etter planen møte i retten i New York denne uken, hvor påtalemyndigheten har lagt frem bevis for en storjury.

De jobber med å sikre en ny tiltale mot Weinstein for seksualforbrytelser.

Weinstein har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, og har hevdet at de seksuelle aktivitetene skjedde med samtykke.

Weinstein har nylig møtt i retten i rullestol, og har bedt om å få bli i varetekt i Rikers Island fengsel, hvor han har fått medisinsk behandling.

Read Entire Article