Harry Kane ble historisk – dobbel rekord i Champions League-åpningen

2 days ago 6

(Bayern München – Dinamo Zagreb 9–2) Harry Kane scoret fire ganger og smadret rekorden til Wayne Rooney som engelsk toppscorer i Champions League.

Harry Kane scoret fire ganger mot Dinamo Zagreb i første Champions League-kamp for sesongen. Foto: ANNA SZILAGYI / EPA / NTB
  • Andreas Jørgensen, VG

Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 17.09.2024 22:54 | Oppdatert: 17.09.2024 23:28

Tre ganger fra straffemerket og et mål på retur. Det tok Harry Kane helt øverst på listen over engelske toppscorere i fotballens gjeveste klubbturnering.

Med fire mål har han scoret 33 mål i Champions League. I sin 50. kamp som Bayern München-spiller står han med 53 mål.

Det ga også Bayern München et fyrverkeri av en start i jakten på et nytt Champions League-trofé.

Den tyske giganten ga seg ikke før det sto 9–2 foran eget publikum i München. Det er også ny rekord i antall scoringer. Aldri før har et lag scoret ni mål i en og samme Champions League-kamp.

Laget med flest scoringer frem til tirsdag kveld var Bayerns tyske rival Borussia Dortmund i deres 8–4-seier over Legia Warszawa i 2016.

Det manglet bare rekord for størst seier. Den manglet Bayern ett mål for å tangere.

De to største seierne i Champions League noen gang:

• Liverpool - Besiktas 8–0, 6. november 2007
  • Real Madrid - Malmö 8–0, 8. desember 2015
 Fire ganger kunne Harry Kane feire i sedvanlig stil. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Kane scoret kampens første etter 19 minutter før Raphaël Guerreiro og Michael Olise la på til 2- og 3–0.

Fem minutter ut i annenomgang skapte Dinamo Zagreb ny spenning i kampen med to raske mål, men det ga gjesten bare en smak av en snuoperasjon.

Målgarantisten Kane skulle ikke bare tangere Rooney som toppscorer i sesongens første Champions League-kamp. Han skulle smadre den tidligere Manchester United-heltens rekord.

Hans andre for kvelden kom på retur før han to ganger som alltid var sikker fra straffemerket.