Han trenger ikke strøm eller vann, og har klart seg på 90.000 i året. Men Bart Brouwers føler seg rik.

3 days ago 13



Foto: Øyvind Tveter

For Bart Brouwers er rikdom frihet. Ikke om ti år, men her og nå.

Publisert: 05.07.2024 01:59

Ifølge statistikken er han så langt under fattigdomsgrensen at han knapt kan overleve. Bart Brouwers (34) lever fra hånd til munn i en falleferdig, nesten 200 år gammel hytte uten strøm og vann i Bærumsmarka, men fattig?

Han kom til Norge som utbrent utvekslingsstudent fra Nederland for 15 år siden. Med natur på alle kanter fant han ro her. Og sin helt egen måte å leve på. Brouwers vil gjerne vise alle som drømmer om en enklere livsstil, at det både er berikende og fullt mulig.

– Samfunnet sier jeg må ha en viss sum penger i måneden for å kunne leve et verdig liv. Sånn er det ikke. Jeg har ikke mye penger, men jeg er rik!

Frihet

Han er ute på sin daglige tur i skogen med alaskahuskyene Lady og Herrly. Den mellom to og fem timer lange øvelsen gjennomføres hver dag, hele året, uansett vær.

Med bikkjene festet i sele rundt livet har han godt driv. De tre fyker av sted på myke skogsstier med tepper av hvitveis på alle kanter.

Bart Brouwers bestemmer selv hvordan han bruker tiden sin og definerer rikdom i hvor mye frihet han har.

– Jeg ønsker å leve her og nå. Ikke i en drøm om å skape noe annet eller leve på en annen måte en gang i fremtiden, fastslår han og fortsetter:

– Jeg har ingen gjeld, ingen bunke med regninger som må betales i slutten av måneden. Jeg dyrker min egen mat og må ikke gå i matbutikken for å kunne spise. Jeg er ikke avhengig av masse andre folk for å kunne leve livet mitt.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article