– Han representerer Midtvesten

1 month ago 27



PHILADELPHIA (TV 2): Demokratiske velgere sier de er fornøyde med valget av Tim Walz som visepresidentkandidat. Selv om han er et ukjent blad for mange.

 Elizabeth Frantz / Reuters / NTB
VISEPRESIDENTER: Visepresident Kamala Harris har valgt Minnesota-guvernør Tim Walz som sin visepresidentkandidat. Nå har de startet en valgkampturne i de viktigste vippestatene. Foto: Elizabeth Frantz / Reuters / NTB

Publisert 08.08.2024 23:06

Køen strakk seg rundt kvartalet utenfor arenaen til Temple University i Philadelphia der Kamala Harris skulle presentere sin visepresidentkandidat, Minnesota-guvernør Tim Walz. 

Ifølge kampanjen hadde 14.000 møtt opp. Det er tall som president Joe Biden aldri var i nærheten av før han valgte å gi seg som presidentkandidat. 

Flere i køen måtte skuffet vende nesen hjemover fordi det ikke lenger var plass inne på arenaen. 

En av dem var Oscar Best, en 20 år gammel student opprinnelig fra Wisconsin, nabostaten til Minnesota. Han var fornøyd med valget av Walz. 

– Jeg tror han kommer til å gjøre en god jobb ved å representere Midtvesten. Det er et logisk valg når du ser på demografien i dette landet, sier han. 

 Mathias Ask / TV 2.
FORNØYD: Studenten Oscar Best sier han er fornøyd med valget av Tim Walz som visepresidentkandidat. Foto: Mathias Ask / TV 2.

Best sier til TV 2 at han er bekymret for inflasjonen og håper Harris og Donald Trump blir enige om å møtes til debatt. 

Han ønsker å se flere yngre kandidater i politikken, og trekker frem transportminister og tidligere presidentkandidat Pete Buttigieg som et eksempel. 

– Jeg liker godt å høre Pete Buttigieg tale. Jeg synes han er fascinerende, og veldig intelligent, sier Best. 

Vraket hjemmefavoritt

Buttigieg var blant kandidatene Harris vurderte, men nådde ikke opp. 

Ifølge amerikanske medier sto valget til slutt mellom Walz og Pennsylvanias guvernør Josh Shapiro. 

Pennsylvania er kanskje den viktigste vippestaten i presidentvalget og Shapiro er svært populær i delstaten. 

 Joe Lamberti / AP / NTB.
FINALIST: Ifølge amerikanske medier sto valget mellom Walz og Pennsylvanias guvernør Josh Shapiro. Foto: Joe Lamberti / AP / NTB.

Men valget falt på Walz.

Likevel var Shapiro på plass i Philadelphia, hans hjemby, for å introdusere Harris og Walz. Han ble tatt godt imot av hjemmepublikummet. 

Flere som hadde møtt opp fortalte TV 2 at de hadde håpet at Harris ville velge Shapiro. 

– Jeg håpet at hun skulle velge ham, men det er ok. Hun valgte en bra kandidat, som har vært lærer. Det er ting som jeg liker, så jeg er fornøyd med valget, sier James Kent til TV 2. 

 Mathias Ask / TV 2.
HJEMMEFAVORITT: James Kent ønsket Pennsylvania-guvernør Josh Shapiro som visepresidentkandidat. Foto: Mathias Ask / TV 2.

Ukjent politiker 

Walz er ikke kjent for mange amerikanske velgerne utenfor Minnesota.

Ifølge en meningsmåling fra ABC News som ble gjort før Walz ble valgt til visepresidentkandidat, så sa 9 a 10 at de ikke visste nok om ham eller hadde noen mening om ham. 

– Han er velformulert, og jeg liker budskapet hans. Men bortsett fra det så vet jeg ingenting om bakgrunnen hans eller hva han har gjort i Minnesota, sier Pilar Ulibarri Derivera til TV 2.

 Mathias Ask / TV 2.
ENTUSIASTISK: Pilar Ulibarri Derivera sier valgkamparrangementet til Kamala Harris minner henne om Barack Obama i 2008. Foto: Mathias Ask / TV 2.

Hun er opprinnelig fra Florida, men er på ferie med venner i Philadelphia og har tatt turen for å se Harris holde tale. 

Derivera ønsket å stemme på Harris under primærvalget i 2020, men Harris trakk seg fra valgkampen før hun fikk muligheten. 

Stemningen i Philadelphia minner henne om da hun dro på Barack Obamas valgkamparrangementer i 2008. 

– Vi vet ikke hva som kommer det til å skje, men akkurat nå føles dette fantastisk. Du kan ikke få en bedre start enn dette, sier hun.

Read Entire Article