Han er kjekk, kul og morsom å være sammen med, men han er vag på om de er kjærester eller ikke.

Den siste tiden har jeg datet en mann som jeg liker veldig godt. Han gir meg masse oppmerksomhet og komplimenter. Han er på mange måter drømmemannen. Samtidig er det noen sider ved ham som gjør meg litt usikker, og som jeg veldig gjerne vil høre din mening om.

Det er særlig to ting jeg stusser på. For det første opplever jeg at han er litt reservert og vag når det er snakk om oss som par. Vi har datet mer eller mindre regelmessig siden slutten av juli, men han omtaler meg aldri som kjæresten sin når han presenterer meg for nye folk. De gangene jeg har spurt ham direkte, svarer han også litt unnvikende og utydelig. Han sier i alle fall ikke direkte at han ser på meg som en kjæreste.

  • Les Frode Thuens svar lenger ned:

For det andre har han vært sammen med ganske mange damer før meg. Det gjør også utydeligheten hans til et ekstra vanskelig tema, for det er lett å tolke det som uttrykk for forpliktelsesangst. Og det passer dårlig med der jeg er i livet mitt nå. Vi er begge i begynnelsen av trettiårene, og jeg ønsker å få barn i løpet av de nærmeste årene. Derfor vil jeg ikke «kaste bort» mye tid på noe som kanskje aldri blir mer enn et uforpliktende forhold.

Slike forhold har han hatt mange av tidligere. Akkurat hvor mange han har vært sammen med, vet jeg ikke, for han er nokså omtrentlig også på dette området. Men han legger ikke skjul på at han har mye erfaring med damer, og henviser ofte til en eller annen eks. Ut fra dem jeg vet om, har han hatt kortvarige affærer med minst 15 damer siden slutten av tenårene, men det er antagelig en god del flere – og ingen langvarige forhold, så vidt jeg vet.

Hva skal jeg tenke om dette? Jeg er ikke en sjalu person, og egentlig er jeg ikke veldig interessert i hvor mange han har vært sammen med før meg. Men det sier jo noe om ham, at han har hatt så mange damer tidligere.

Så spørsmålet er om vårt forhold er annerledes enn alle hans tidligere forhold, og om han nå endelig er klar for å forplikte seg? Eller vil han mest sannsynlig bare fortsette i samme spor som før? Og hvis vi først blir et skikkelig par, vil han da klare å være trofast, eller vil han alltid ha en dragning mot nye damer?

Psykologen svarer:

Les hele saken med abonnement