Han er Trondheims nyeste England-proff: - Surrealistisk

3 days ago 10



Torbjørn Lysaker Heggem gruer seg til å kjøre bil. Ellers innrømmer 25-åringen fra Byåsen at han lever guttedrømmen akkurat nå.

– Det gikk veldig fort da jeg først fikk høre om interessen. Og selv om jeg måtte gå noen runder med meg selv, visste jeg at det var dette jeg ville, smiler Torbjørn Heggem, som har signert treårskontrakt med West Bromwich Albion. Foto: WBAs hjemmeside
  • Ole K. Sagbakken

    Ole K. Sagbakken

Publisert: 05.07.2024 18:41

– Det er litt surrealistisk. Premier League er jo ligaen hvor alle drømmer om å spille. Nå er jeg ikke så langt unna, smiler Heggem til Adresseavisen.

Da tenker han på at klubben han akkurat har signert for har 82 sesonger bak seg på øverste nivå i England. Og at klubben så sent som i vår var i playoff til å rykke opp til Premier League igjen.

Opprykk er da fort West Bromwich Albions mål også denne sesongen - nå med en trondhjemmer på laget.

Les også

Nå blir han England-proff

Treårskontrakt

For etter at WBA kontaktet svenske Brommapojkarna for et par uker tilbake, gikk det bare noen dager før overgangssummen var betalt og papirene var signert.

Den siste snaue uka har Heggem vært på plass i Birmingham. Der har han trent med laget i påvente av visum, og fredag ble det bekreftet:

Den 25-årige midtstopperen, som startet i Astor, har signert en treårskontrakt med «the Baggies».

– Det gikk veldig fort da jeg først fikk høre om interessen. Og jeg visste tidlig at det var dette jeg ville, smiler Heggem, som altså startet fotball-karrieren på vestsida - før han ble RBK-junior.

Heggem slo imidlertid aldri gjennom på Lerkendal, og dro via Ranheim og Sandes Ulf til Sverige - og Stockholm-klubben Brommapojkarna.

Her har den venstrebeinte stopperen spilt fast i halvannen sesong. Nå er han klar for det neste steget.

– WBA er en storklubb, så det kan føles som to steg, også. Jeg er forberedt på at det kan ta litt til å bli vant til tempoet. Men jeg har god dialog med treneren, Carlos Corberán, og de har en klar plan med meg, smiler han.

Les også

Tidligere RBK-spiller jaktes av utenlandske klubber

 Heggem dro fra RBK til Ranheim på lån i 2019, da klubben var i eliteserien. Derfra videre til Sandnes Ulf, svenske BP - og nå West Bromwich. Foto: Christine Schefte / Adresseavisen

Fikk ut potensialet

Heggem fikk eliteserie-erfaring i Ranheim tilbake i 2019, og føler han tok enda et nytt steg i BP. Her var han venstre stopper eller venstreback, som han kan bli rullert mellom også i WBA.

– Jeg hadde en fin juniortid i RBK, men det var riktig for meg å dra videre den gangen. Og i Stockholm fikk jeg spille veldig på mine styrker. Det gjør at jeg føler meg klar for dette, også, sier han.

Foreløpig bor Heggem på hotell, men er på jakt etter leilighet. I neste uke er planen også å skaffe seg bil, og overgangen til venstrekjøring ser han bare middels fram mot.

– Hehe... Det kommer til å bli helt krise, smiler Heggem, og tenker på at Birmingham tross alt er Englands nest største by.

Leeds hjemme

Nå venter én måneds sesongoppkjøring, før seriestart borte mot QPR 10. august.

Helga etter venter Leeds på hjemmebane.

Birmingham er en stor fotballby, og fostrer både Aston Villa og nettopp Birmingham - i tillegg til WBA. Men med kapasitet på over 25 000 tilskuere er «the Hawthorns» alt annet enn et rolig sted under hjemmekampene.

– Det blir nok et voldsomt liv og trøkk. Jeg gleder meg, smiler Heggem.

Read Entire Article