Halvparten vet ikke hva de har krav på

1 month ago 29



Halvparten av respondentene i en ny undersøkelse aner ikke hva de har krav på fra reiseselskapet når noe går galt på ferie.

REISE?: Det er mange problemer som kan oppstå på en reise, men mange nordmenn vet ikke hva de har krav på fra reiseselskapet når noe skje Foto: Penelope Alida Larsen / TV 2
REISE?: Det er mange problemer som kan oppstå på en reise, men mange nordmenn vet ikke hva de har krav på fra reiseselskapet når noe skje Foto: Penelope Alida Larsen / TV 2

Publisert 31.07.2024 06:41

Norstat har på vegne av Frende Forsikring spurt et representativt utvalg nordmenn om de vet hva de har krav på fra selskapet de kjøpte reisen fra om den blir kansellert, utsatt eller det blir streik.

1001 personer har svart på undersøkelsen. 56 prosent av dem svarer at de ikke vet hva de har krav på, opplyser Frende Forsikring i en pressemelding.

 Aage Aune / TV 2
SOMMER: Mange vet ikke hva de har krav på dersom syden-turen blir kansellert. Foto: Aage Aune / TV 2

– Det sparer aktørene mye penger på og de reisende får en kjipere opplevelse. Fellesferien er snart over og en del skal hjem å melde inn saker til forsikringsselskapet sitt. Da er det viktig å vite hva du kan kreve. Det er også nyttig å vite en gang for alle hva du har krav på når du står i en kjedelig reisesituasjon, sier skadesjef på reise Petter Lassen.

– Kontakt reiseselskapet først

Det er reiseselskapet du først og fremst skal forholde deg til ved kanselleringer, streik eller forsinkelser, forklarer han.

– De har ansvar for reisen din. Derfor er det dem du skal kontakte først, og de som skal svare på hva de dekker og når du kan forvente å få reise videre, sier Lassen.

Han opplyser at selskapet du har bestilt reisen hos skal tilby ny reise, mat, drikke eller overnatting hvis forsinkelsen er lang nok. Du kan alternativt få pengene for reisen refundert.

– Sjekk informasjon før avreise

Dersom selskapet ikke dekker ekstrakostnaden ved kanselleringer eller forsinkelser, er det på tide å kontakte forsikringsselskapet. Forsikringen dekker ikke forsinkelser eller kanselleringer som forårsakes av streik.

– Reiseforsikringer dekker overnatting og innhenting av reiseruten din hvis forsinkelsen skjedde på grunn av uvær eller teknisk feil og forsinkelsen er lang nok, opplyser reiseskadesjefen.

Fikk ikke gå om bord: – Det er helt på trynet

Lassen oppfordrer til å sjekke flyplassens nettsider for informasjon før reisen, og anbefaler å sjekke Forbrukerrådets nettsider for informasjon om hva du kan få hjelp til hvis noe skulle skje.

– Der finner du informasjon om hvilke rettigheter du har på akkurat din type reise, eller hva som skjer med pakkereiser eller hotellovernattinger, sier han.

Read Entire Article