Haaland og Bobb med scoring – tapte mot Celtic

1 month ago 27

(Manchester City - Celtic 3–4) I sin første kamp som kaptein endte det med tap for Erling Braut Haaland (24) og hans lagkamerater. Oscar Bobb leverte en stor forestilling.

Her stanger Haaland inn 3–3. Foto: PETER ZAY / AFP / NTB
  • Marius Medby, VG

Marius Medby, VG

Publisert: 24.07.2024 03:33 | Oppdatert: 24.07.2024 03:47

Oslo-gutten fikk sitt gjennombrudd etter å ha vist seg frem på sommerturnë for Manchester City i fjor. I år åpnet han ny sesong med et brak, da klubben natt til onsdag sesongens første treningskamp mot Celtic i North Carolina i USA.

Kampen endte til slutt 3–4, hvor begge lag hadde perioder hvor de herjet.

Dette var den første kampen hvor Haaland var kaptein for de lyseblå.

Målshowet startet allerede i det 13. minutt etter en scoring av Nicolas Kühn på Celtic.

Selv etter scoringen hang City med, og det måtte en nordmann til for å utligne. Unggutten Nico O'Reilly fikk ballen inne i boks, og spilte den videre mot Haaland.

Spissen hoppet over ballen, og bak kom Oscar Bobb. Celtic-keeperen fikk en hånd på skuddet til det norske talentet, men det var ikke nok for å forhindre utligningen.

Celtic på sin side ga seg ikke. Bare tre minutter etter kunne Kühn sette sin andre scoring for dagen. Like før pause satt Kyogo Furuhashi inn Celtics tredje scoring, og det kunne se ut til å bli en mørk kveld for de lyseblå.

Men som mange ganger før viste City sin klasse. Bare minuttet etter pause kom reduseringen fra Maximo Perrone.

City ga seg heller ikke der. I det 56. minutt var det Haaland sin tur. På et høyt innlegg fra venstre mot bakerste stolpe. Der sto spissen og stanget inn 3–3. Assisten? Oscar Bobb, selvfølgelig.

– Nordmennene står frem for Manchester City, sa VG-kommentator Vegard Aulstad.

– Det er interessant å se utviklingen til Oscar Bobb. Han er en driblekunstner, det har han alltid vært. Men det han viser nå, at han påvirker kampen i så stor grad. Det vitner om noe meget spennende i emning, fortsatte Aulstad.

Etter en tung periode med to mål imot skulle det komme en ny Celtic-scoring. En langpasning i bakrom satte Celtic to mot en mot City-keeperen. Den sjansen utnyttet de på utmerket vis, og 4–3-scoringen fra Luis Palma var et faktum.

Minuttet etterpå ble Haaland byttet ut.

Mye mer skjedde ikke, og Celtic tok slutt seieren. Oscar Bobb sto hele kampen, mens trønderen Odin Thiago Holm fikk 25 minutter for Celtic.