Haaland matchvinner i skjebnekampen – nå er City en seier fra tittelen

1 month ago 31

(Tottenham - Manchester City 0–2) Kun seier var godt nok for Manchester City. Nå har de en hånd på sin fjerde strake Premier League-pokal – takket være Erling Braut Haalands avgjørende scoringer.

Publisert: 14.05.2024 22:58

Nå er det såre enkelt: Slår de West Ham hjemme på søndag klokken 17, er tittelen deres.

Aldri før har et lag vunnet fire titler på rad i den engelske toppdivisjonen.

Det er akkurat det Manchester City har muligheten til å gjøre nå. Arsenal må på sin side innse at det trolig ikke blir deres sesong i år heller – selv om håpet lever for de aller, aller mest optimistiske.

Det var så tett, jevnt, nervøst og neglebitende frem til Erling Braut Haaland var – karakteristisk – på rett sted etter en pasning fra Kevin De Bruyne.

Scoringens betydning etter 51 minutter kan knapt underdrives: Det ga den roen de ikke hadde hatt til da i kampen.

1 av 5Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB

Det var den første ligascoringen Manchester City noen gang har scoret på nye Tottenham Hotspur Stadium, etter fire strake tap her i Premier League.

På overtid gikk Jeremy Doku i bakken, straffespark og Haaland scoret igjen. Det holdt, det avgjorde, det brøt det som var av forbannelser.

Det, og innbytter Stefan Ortegas redning da Heung-Min Son var alene gjennom med minutter igjen av ordinær tid på stillingen 0–1. Tottenham misbrukte noen enorme sjanser, dette var den største.

– Denne mannen har sikret tittelen for Manchester City, sier Jamie Carragher på Sky Sports om keeper-reserven.

Son kunne på sin side ikke tro at han bommet.

Igjen var De Bruyne servitør til Haaland, som han så ofte er.

Haaland har scoret 27 mål i ligaen, soleklart flest, til tross for langvarige skadeavbrekk og nesten like langvarige perioder med kritikk.

– De to skuffer deg aldri, de leverer alltid, kommenterte Jamie Carragher hos Sky Sports.

«Følger dere med, Arsenal?» hånet Spurs-fansen etter scoringen. Kamera fanget opp hjemmefans som feiret på City-vis. Arsenal håpet på hjelp fra erkerivalen fra Nord-London, det fikk de ikke.

Ikke feire scoringer. Han gjorde det også her, etter trolig hans viktigste mål for sesongen. Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB

Selv om tap for Tottenham lag ville begrave deres egne sjanser for Champions League, ville seier gjøre at erkerivalen Arsenal hadde kontroll på tittelen.

Derfor var mange Tottenham-supportere – men ikke alle! – åpne om de faktisk håpet deres lag tapte.

Mange påpekte at hjemmefansens kollektive sang virket høyest på stillingen 0–2 på over tid.

– Dette er en skikkelig rar kamp. Rar på grunn av stemningen, rar på grunn av hvor upresise City er, sa kommentator Peter Drury på Sky Sports rett før pause.

Det var lenge ekkelt for Manchester City: De skapte lite, Spurs var på sitt mest intense. Målvakt Vicario hadde noen fenomenale redninger, men til slutt brast det.

City kan skrive ytterligere historie på søndag og Aston Villa er tilbake i Champions League på bekostning av Tottenham.

Etter en kveld som viser hvor rare utslag fotballen noen ganger kan få.