Guardiola i Norge - skal på ferie i Lofoten

1 week ago 11



2. september 2024 kl. 19:08

Gladmelding til Glimt-fansen – UEFA senker prisen på Europa-billetter

UEFA har besluttet å redusere maksimumsprisen på bortebilletter til denne sesongens kamper i de europeiske klubbturneringene. Det kommer tilhengerne til Glimt og Molde til gode.

Reduksjonen i pris gjøres gjeldende for både Mesterligaen, Europaligaen og Serieligaen. Molde skal i aksjon i sistnevnte turnering, mens Bodø/Glimt er norsk representant i Europaligaen.

Bortebilletter i Europaligaen vil fra og med i høst maksimalt koste 40 euro, tilsvarende rundt 470 kroner. I Serieligaen vil det være et tak på 20 euro, rundt 235 kroner.

UEFA opplyser videre at det planlagt en ytterligere reduksjon på sikt, trolig allerede fra neste sesong.

Ifølge UEFA-president Aleksander Ceferin er målet med grepene som nå tas at fansen skal føle seg «verdsatt og anerkjent», samt at det skal være økonomisk mulig å følge favorittlaget for den enkelte supporter.

Nytt format

Også i Mesterligaen blir maksnivået på bortebillettene senket. Det nye pristaket er der på 60 euro, tilsvarende 700 norske kroner.

Fra neste sesong har Det europeiske fotballforbundet besluttet å senke taket på bortebilletter i mesterligaen med ytterligere 10 euro, til 50 euro.

Pristaket i denne turneringen har stått stille på 70 euro siden 2019.

Fra og med denne sesongen spiller klubbene i mesterligaen nå minst én ekstra bortekamp som følge av det nye formatet som er innført. De gamle gruppene er her erstattet med en ligafase.

– Dagens beslutning markerer nok et viktig skritt i UEFAs arbeid for å forbedre kampopplevelsen for alle fans, sier Ceferin.

Mandagens billettutspill fra UEFA kom etter en helg der det har vært voldsomme diskusjoner rundt billettprisene både til gjenforeningsturneen til popbandet Oasis og cricketkampen mellom England og Sri Lanka.

– Ved å innføre mer supportervennlige retningslinjer fortsetter vi vårt arbeid for å ivareta fotballen som en inkluderende idrett der supportere som reiser over hele Europa for å følge lagene sine, blir verdsatt, sier Ceferin.

En studie publisert i november i fjor viste at billettprisene over tid har vært svært høye, og at 12 av de 32 lagene som var involvert i Mesterliagen-gruppespillet, gjorde krav på maksimumsbeløpet minst én gang.

Manchester City la seg på makspris for bortesupporterne ved hele seks anledninger, men til tross for det ble det konkludert med at City var den åttende billigste klubben å se i Mesterligaen.

Bortebilletter lå i gjennomsnitt på litt over 40 euro hos de blå i Manchester.

(©NTB)

Read Entire Article