Grøvdal knuste sin egen rekord: – Dette løpet var viktig for meg

1 month ago 20



Målet var å løpe under 67 minutter. Det klarte Karoline Bjerkeli Grøvdal (34) med god margin.

 Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte målet hun hadde satt seg!

Publisert: 15.09.2024 11:14 | Oppdatert: 15.09.2024 11:52

– Det var tungt som det alltid er, men det er første gang jeg ser 66-tallet66-talletUnder 67 minutter. så jeg er veldig fornøyd med det, sier Grøvdal til VG etter målgang.

– Hun blir den 120. kvinnen i verden under 67 minutter på et halvmaraton, lød det fra NRK-kommentator Jann Post like før.

Underveis i praten med VG blir rekordholderen gratulert av forbipasserende landsmenn etter å nettopp ha knust sin egen rekord på halvmaraton med 39 sekunder.

– Dette løpet var viktig for meg og jeg hadde lyst til å løpe raskt. Jeg ville ned mot 66.30 også, men det er tøft å ta ett minutt «pers», sier Grøvdal.

– 66.30 er det jeg tror jeg kan få til. Det er små marginer som gjør at det holde helt inn, forteller hun.

  • Grøvdal ble europamester på halvmaraton i juni og på 5000-meter tok hun sølv:

København Halvmaraton ble en innholdsrik affære av mange grunner.

Jakob Asserson Ingebrigtsen gjorde sitt for å pryde forsidene, men noen minutter etter at han fullførte – etter å ha stoppet opp gjentatte ganger – klokket Karoline Bjerkeli Grøvdal inn til syvende plass.

Målet var å komme seg under én time og syv minutter. Tiden 1.06,55 gjør at hun forbedrer sin personlige bestetid og norske rekord – den hun satte samme sted i fjor.

For ett år siden løp hun nemlig København Halvmaraton på 1.07,34 som var offisiell norsk rekord.

Ingrid Kristiansen (68) har den raskeste tiden som er målt av en norsk kvinne med 1.06.40 som fra 1987. Den tiden står ikke som offisiell rekord.

– Den tiden er ikke godkjent fordi den er fort kort, jeg vil gjerne slå den tiden også, sier Grøvdal.

34-åringen har hintet om at hun i fremtiden vil satse mer på gateløp og prøve ut maraton, men har foreløpig ikke lagt en veldig klar plan for fremtiden eller hvor lenge hun satser.

– Det er litt skremmende også. Maraton i Los Angeles (OL 2028) er en fin ting der fremme som kunne vært naturlig, men vi får se om jeg liker maraton. Jeg vet ikke om jeg synes det er gøy, sa Grøvdal til VG tidligere denne uken.

Grøvdal står med norgesrekorden på en engelsk mil, 3000m, 5000m, 3000m hinder og halvmaraton.

Read Entire Article