Grøvdal jakter Kristiansen-tid: – Jeg gleder meg veldig

6 days ago 10



Karoline Bjerkeli Grøvdal (34) satser på rekordtid under København Halvmaraton søndag.

Karoline Bjerkeli Grøvdal feiret med det norske flagget etter EM-gull på halvmaraton i Roma tidligere i sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 12.09.2024 20:33

Grøvdal har den offisielle norgesrekorden fra København HalvmaratonHalvmaratonEn løpsdistans på 21,0975 kilometer, som er halvparten av en maraton. i fjor på 1.07.34 – men Ingrid Kristiansen (68) har den raskeste tiden som er målt av en norsk kvinne med 1.06.40 som fra 1987.

Men siden løypa aldri ble kontrollmålt den gangen, har ikke Kristiansens tid stått som offisiell rekord.

– Jeg har lyst til å utfordre persen min og tiden til Ingrid. Jeg har jo den norske rekorden, men jeg vet at Ingrid har løpt 1.06.40. Målet mitt er å komme på 1.06-tallet, sa Grøvdal til VG og Nettavisen etter Diamond League-stevnet i Zürich sist uke.

Det har også blitt spekulert om Jakob Ingebrigtsen stiller i København Halvmaraton. Det førte til denne seansen:

Den torsdagen måtte hun bryte 5000-meteren på grunn av en vond fot.

– Jeg var veldig sår etter OL og med tanke på halvmaratonet, valgte jeg å stoppe, selv om det alltid er kjedelig å bryte løp, sa Grøvdal.

I juni ble hun europamester på halvmaraton.

– Jeg gleder meg veldig, det er veldig gøy med halvmaraton, sa Grøvdal.

Etter suksessen i EM, kom trenerlegenden Jack Waitz med en klar oppfordring til Grøvdal: Slutt med baneløp og sats fullt på gateløp. For Grøvdals del ligger det også trolig mer pengermer pengerFor sko-sponsorene, som er svært mektige i friidrett og løping, har gateløp stor kommersiell verdi. Det er nemlig større potensial i å selge superskoene fra gateløp til mosjonister, enn piggskoene som brukes på tartandekket i baneløp. i gateløp enn baneløp.

1500–10.000 meter som løpes rundt på en friidrettsstadion kalles baneløp, mens løp utenfor stadioner kalles gateløp: Det er gjerne 10 km, halvmaraton eller maraton.

Ingrid Kristiansen har den raskeste tiden registrert på halvmaraton av en norsk kvinne, men den ble ikke anerkjent som offisiell rekord. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Grøvdal hinter om at hun i fremtiden vil satse mer på gateløp og prøve ut maraton, men har foreløpig ikke lagt en veldig klar plan for fremtiden eller hvor lenge hun satser.

– Det er litt skremmende også. Maraton i Los Angeles (OL 2028) er en fin ting der fremme som kunne vært naturlig, men vi får se om jeg liker maraton. Jeg vet ikke om jeg synes det er gøy, sa Grøvdal og lo.

– Jeg har trent i mange år og vet at jo lengre distanser er bra for meg. Men det handler om familiesituasjon og jeg er 34 år. Det er mange ting som skal gå opp i en kabel, som man ikke alltid kan planlegge. Vi får se litt hva som skjer, men jeg føler ikke at jeg er ferdig med løping, la hun til.

Grøvdal står med norgesrekorden på en engelsk mil, 3000m, 5000m, 3000m hinder og halvmaraton.

– Jeg er motivert og tror jeg kan ta flere rekorder før jeg gir meg.

NRK sender København Halvmaraton fra søndag kl. 9.25.

Read Entire Article