Groenewegen vant massespurten i den sjette etappen – Kristoff sjanseløs

3 days ago 15



Alexander Kristoff var i god posisjon da det skulle spurtes om seieren, men klarte ikke å følge opp gårsdagens tredjeplass.

1 av 5Foto: Molly Darlington / Reuters / NTB

  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 04.07.2024 17:24 | Oppdatert: 04.07.2024 17:57

Alle spurtkanonene var med da et stort felt kom samlet inn på oppløpet i den sjette etappen av Tour de France torsdag.

Der var Dylan Groenewegen best. Nederlenderen sikret sin sjette etappeseier i Tour de France da han vant for Jasper Philipsen og Biniam Girmay. Alexander Kristoff ble nummer ni.

Uno-X-laget posisjonerte seg godt med fem mann da det var fem kilometer igjen. Det norske laget tok kommandoen og lå lenge helt i tet før spurten startet.

– Det ble for tidlig. Vi hadde en plan om å slippe folk forbi oss, men det ble hardt å være foran så lenge. Hadde jeg sittet i en mer gunstig posisjon, kunne jeg nok vært med å kjempe, sier Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes mener det ble skjebnesvangert at Kristoff hadde for lav fart i det han slapp bakhjulet til Søren Wærenskjold i opptrekket.

– Wærenskjold har ikke beina til å spurte og akselerere. Det gjør at Kristoff ikke har farten til å ta hjulet til Gronewegen, og konkurrentene kommer i vesentlig høyere hastighet. Det var mye positivt i dag, men ikke et godt opptrekk, sier Drivenes i sin analyse.

Sterk sidevind satte sitt preg på etappen. En stor gruppe på rundt 60 ryttere – med Uno-X-trioen Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Rasmus Tiller – kom seg løs og ledet med halvminuttet til resten av feltet tidligere i etappen.

I utbrytergruppen satt også sammenlagtleder Tadej Pogacar – som eneste rytter fra UAE Team Emirates. Det skapte frykt hos resten av Pogacars lag, som bestemte seg for å sette opp et enormt tempo for å tette luken – for å unngå eventuelle angrep på sammenlagtlederen.

Pogacar hadde henholdsvis 45 og 50 sekunder ledelse til Remco Evenepoel og Jonas Vingegaard før etappen.

Jonas Abrahamsen

Sidevinden bekymret også Frans Maassen, Vingegaards sportsdirektør, før løpet. Maassen fryktet den ville skape store utslag i sammendraget.

– I dag kan du tape Touren, sa Maassen til TV 2.

Men ingen av sammenlagtkandidatene tapte terreng på etappen.

Jonas Abrahamsen får fortsette å kjøre i klatretrøyen også på den syvende tempoetappen fredag. Abarahmsen leder med seks poeng på Tadej Pogacar.

NB! Uno-X-rytteren var involvert i en velt og var nedpå omtrent 44 kilometer før mål, men kom seg raskt opp igjen.

https://vg.no/stories/?playlistId=TMellxr6IIkJsGjnxo5vmceB
Read Entire Article