Gråtkvalt Mesternes Mester ble skytterkonge

1 month ago 24



Ole-Kristian Bryhn (35) er regjerende Mesternes Mester. Onsdag ble han også skytterkonge.

Foto: Lars Martin Hunstad / VG
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 24.07.2024 20:55

Han vant Mesternes Mester etter en ellevill finale mot langrennsfenomenet Anders Aukland (51).

– Dette har jeg fanken jobbet hardt for. Dette er en dag jeg vil huske for alltid, sier en veldig emosjonell Bryhn.

– Jeg er utrolig lettet. Jeg vet ikke hva jeg skal si, fortsetter Bryhn og kjemper mot tårene.

Ole-Kristian Bryhn var i mange år en av verdens beste skyttere. Han har vunnet flere VM-gull og representerte Norge både i OL i 2012 og 2016. Bryhn kom til finalen begge ganger - men ble stående uten OL-medalje.

Bryhn kom inn som reserve i den 15. sesongen av «Mesternes mester» da Emil Meek (MMA) måtte trekke seg. Det endte med en uventet seier.

I kongelaget derimot var han favoritt. Han lå ved siden av June Emilie Åsenden (46), som hadde samme poengsum som Bryhn før finaleskytingen. Hun drev med skyting på 1990-tallet, men etter en lang periode borte fra sporten, har hun siden 2017 skutt for Vinstra skytterlag.

Pål Øyvind Ørmen. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Hun pådro seg en nier og måtte seg slått av Pål Øyvind Ørmen (42) på skive fem. Råde-skytteren tok ledelsen etter at han for første gang i sin karriere klarte fullt hus i kongelaget. Åsenden ble dermed årets skytterprinsesse, mens Ørmen ble skytterprins.

Stortalentet Caroline Finnestad Lund (19) skjøt fantastisk i kongelaget - men det var ikke nok til å kopiere mor og far som begge er skytterdronning/konge. Hun ble også slått i ungdomsfinalen, som ble vunnet av Julianne Skallerud Brekke fra Råde.

Mer enn 4000 skyttere har vært i aksjon på Landsskytterstevnet i Steinkjer denne uka.

Read Entire Article