Glimt kjørte over HamKam – Høgh delt toppscorer i Eliteserien

6 days ago 10



(Bodø/Glimt – HamKam 3–0) Bodø/Glimt cruiser videre og tok sin 15. seier for sesongen.

1 av 3Foto: Mats Torbergsen / NTB

  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 13.09.2024 20:50

HamKam holdt følge i 53 minutter i Eliteseriens 22. runde mot gullfavorittene fra Bodø. Da sto gultrøyenes toppscorer, danske Kasper Høgh, riktig plassert og tuppet ballen i mål etter et strålende forarbeid av Jens Petter Hauge på en innøvd cornervariant.

Målet var 23-åringens niende i Eliteserien denne sesongen, men "bare" hans tredje fra start. De seks øvrige har kommet som innbytter.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Ti minutter senere var dansken sikker foran mål igjen. Høgh bredsidet inn et Håkon Evjen-innlegg fra venstre like innenfor 16-meteren – og sendte Glimt opp i 2–0, og ble samtidig delt toppscorer i Eliteserien sammen med Moldes Magnus Wolff Eikrem.

Like etter var det Evjens tur – og det med en lekker scoring. Umarkert kunne vingen plassere ballen elegant i lengste hjørne fra elleve meters hold.

– Det var gøy å få et mål, jeg scorer ikke så ofte lenger, ler Evjen til TV 2.

– Enten skulle den i krysset, eller så kom den til å gå ti meter over. Det var deilig å se den gå inn, sier han om målet.

HamKams Moses Mawa hadde en enorm mulighet til å redusere i sluttminuttene alene med Nikita Haikin, men russeren vartet opp med en solid redning.

Seieren var Glimts 15. for sesongen. Glimt har ikke tapt på hjemmebane i Eliteserien siden de tapte 0–2 mot Tromsø i juli 2023. Siden har de vunnet 14 og spilt tre uavgjort.

Luken ned til Viking på 2.- og Brann på 3.-plass er henholdsvis på 13 og 14 poeng, riktig nok med én og to kamper mer spilt.

Read Entire Article