Gjorde «hakkebøff» av Danmark: – Lekestue

(Danmark-Norge 18–27) Snakk om å gi svar på tiltale.

1 av 4Foto: Beate Oma Dahle / NTB

• Jostein Overvik, VG

Jostein Overvik, VG

Publisert: 28.07.2024 17:26

Norge føk ut av startblokkene. Danmark-trener Jesper Jensen tok en desperat og helt nødvendig time out allerede etter åtte minutter. De lå allerede under 6–1.

– Det er lekestue i Paris så langt, kommenterte Asbjørn Myhre på Max.

Det fortsatte. Norge ledet på det meste med ni mål i 1. omgang.

Først og fremst på grunn av forsvarsspillet. Thorir Hergeirsson valgte neppe den beste sekseren defensivt fra start mot Sverige. Det endte med 32 sviende baklengsmål.

Nå var det inn med gamle forsvarshelter som Veronica Kristiansen og Maren Aardahl fra start. Bak dem sto Silje Solberg-Østhassel.

Hun var på sitt beste med åtte redninger på 16 skudd før pause. Men den 50-prosentkeeper er det neste umulig ikke å unngå ledelse i håndball.

1 av 2Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Ekstremt godt forsvarsspill fra start, mener Norges gamle forsvarssjef Marit Malm Frafjord.

Norge lå foran med 14–8 halvveis.

Angrepsspillet startet glimrende med den gamle «bøtteknottrekka» på bakspillerplass. Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen spilte ut danskene med ni mål etter kvarteret.

Så gikk det litt tyngre. Danmark satte inn Sandra Toft inn i mål. Det kom bomskudd og feil frem mot pause. Men Nora Mørk hamret inn seksmålsledelse i siste sekund.

Norge har bare en gang siden årtusenskiftet tapt to kamper på rad i mesterskap. Det skjedde ikke i dag heller.

Veronica Kristiansen. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB

Etter pause kom Danmark med svenskene mener var seiersoppskriften mot Norge: 7 mot 6 i angrep7 mot 6 i angrepTok ut keeperen og spilte med syv spillere i angrep.. Det ga danskene noen flere scoringer, men ikke noe mer.

Norge hadde full kontroll på de to første OL-poengene - tross bom på alle tre straffekast.

Angrepsspillet kretset omkring sterke Kari Brattset Dale på strek. Hun scoret ett av sine seks mål på en fantastisk backhand.

Stine Bredal Oftedal (3 mål/8 assist) og Nora Mørk (2 mål/8 assist) styrte det meste. Veronica Kristiansen scoret seks mål og var en trussel.

Men det er åpenbart at Norge trenger noe mer.