Gjennombrudd i Lina-saken

1 month ago 16



Fransk politi har identifisert en mistenkt i forsvinningssaken til 15 år gamle Lina. Nå leter de etter kroppen hennes.

 Frederick Florin / AFP / NTB
SPORLØST FORSVUNNET: Lina (15) forsvant sporløst da hun var på vei til toget i september. Foto: Frederick Florin / AFP / NTB

Publisert 30.07.2024 16:26

Fransk politi har besluttet å gjenåpne etterforskningen av den savnede tenåringen Lina (15), som har vært sporløst forsvunnet siden september i fjor.

Den franske avisen Le Parisien kan nå avsløre at en mistenkt gjerningsperson ble identifisert for flere uker siden, men at han skal ha tatt sitt eget liv da etterforskere tok bilen hans inn for analyser.

Søket i bilen ga utslag – der fant de nemlig DNA-spor av Lina.

Tirsdag er gendarmerier i full gang med å lete etter Linas kropp, da de antar at hun er død.

 Frederick Florin / AFP / NTB
LETEAKSJON: Det ble gjennomført en rekke søk, høringer og kjøretøykontroll i ukene etter forsvinningen i fjor høst. Her fra 28. september i fjor. Foto: Frederick Florin / AFP / NTB

– Målet med gjenåpningen av saken er å finne Linas kropp, sier kilder nær etterforskningen til den franske avisen.

Etterforskningen har akselerert på grunn av identifiseringen av den mistenkte, en mann som politi og påtalemyndighet mener er Linas kidnapper.

Forsvant på vei til togstasjonen

15-åringen forsvant i slutten av september i fjor, da hun var på vei til toget for å møte kjæresten sin. Hun kom aldri frem til togstasjonen.

Til tross for omfattende søk og etterforskning, hadde ikke politiet flere ledetråder å gå etter enn observasjoner av en liten mørk bil. Lenge var det politiets eneste konkrete spor i saken, og man antok at føreren hadde kidnappet henne.

For noen uker siden ble altså bilen – og føreren – funnet.

Etter ti måneder er håpet større enn noen gang for at man skal finne ut hva som skjedde med Lina.

 Patrick Hertzog / AFP / NTB
UTEN RESULTAT: Intense leteaksjoner pågikk i ukesvis i fjor høst, uten at det ga politiet noe. Foto: Patrick Hertzog / AFP / NTB

Le Parisien skriver at en stor kolonne med kjøretøy, etterforskere og kriminalteknikere forlot La Plaine tirsdag morgen, området der den unge jenta forsvant.

– Jeg har full tillit til forskerteamet til gendarmeriet, sier Matthieu Airoldi, advokaten til Linas mor, til nyhetsbyrået AFP.

– Min klient og jeg venter, absolutt med bekymring, på hva som vil dukke opp i søkene, fortsetter han.

Linas far har gjennom sine advokater valgt å ikke kommentere utviklingen i saken. Det er ifølge franske medier ventet ytterligere informasjon tidligst tirsdag kveld.

Read Entire Article