Friidrettsprofil fikk koronainfeksjon og vannkopper etter blytung skadesmell

2 hours ago 3



OL i Paris ble det reneste marerittet for stavhopper Pål Haugen Lillefosse med røket akilles som utfall. Vel hjemme fortsatte motgangen med korona og vannkopper.

Pål Haugen Lillefosse har en tung periode bak seg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

I et intervju med TV 2 setter friidrettsprofilen ord på de vanskelige månedene han har bak seg. Også NRK har omtalt Lillefosses tøffe tid.

På oppvarming under OL i Paris røk han brått og uventet akillessenen i det ene beinet. I stedet for medaljekamp bar det hjem til operasjon. Den ble på toppen av det hele etterfulgt av koronasykdom og vannkopper.

Motgangen fikk bergenseren til å tenke på å avslutte karrieren.

– De første to ukene i etterkant var det en tanke som slo meg. Det er en tanke som jeg aldri har hatt før: Er det verdt å pushe kroppen sin så hardt at man ikke kan gå på et halvt år? sier Lillefosse til TV 2.

Han fikk god støtte av pappa Arne i den tøffe tiden.

– Når vi kom hit i leiligheten, og jeg fikk pustet skikkelig ut for første gang siden Paris, så knakk jeg ganske greit sammen. Det var da han skjønte at han ikke turte å la meg være her alene, sier stavhopperen åpenhjertig.

Nå har han funnet tilbake til optimismen og ser fram mot skadecomeback og kommende oppgaver. OL i 2028 er det fremste målet.

Read Entire Article