Fremdeles russisk rulett på Sødal

1 month ago 22



Det er gledelig å se at vegvesenet har tatt affære på Torridalsveien fra Arenfeldtsvei ned til krysset ved Pizzabakeren. Fartsgrensa er satt ned til 40 og det er etablert fartsdumper.

Foto: Tormod Flem Vegge

Jeg vet at beboerne på denne strekningen har mast om dette i lang tid. Det er bare så tragisk at et ungt liv måtte gå tapt før noe skjedde.

Like gledelig er det ikke å se at ikke noe tilfredsstillende er gjort på strekket fra Arenfeldtsvei og nordover til Sødal, hvor det er et busstopp på vestsiden. Her er det ikke noe fotgjengerfelt, ei heller noen fartsdump, og fartsgrensen er 70 km/t. Og 30 meter fra busstoppet kommer altså trafikken fra Sødal, Skaugo, Ringlebekk og Otra Amfi ut på Torridalsveien, i et uoversiktlig kryss, hvor bilistene må vri hodet fra side til side, og sågar bakover for å observere.  All tungtrafikk til og fra Vennesla og Iveland fra byens østside foregår her.

Barn, voksne, rullestolbrukere, ja alle kategorier trafikanter ferdes her, og må altså ta seg over denne trafikkerte veien for å komme til busstoppet. Så fartsgrensen  reduseres, fotgjengerfelt  etableres, og aller helst  fartsdump på plass igjen da enkelte kjører som svin på dette strekket. I perioden da det var 5-6 fartsdumper og fartsgrense 60 over denne sletta, var muligheten til å komme seg helskinnet over til busstoppet bra, og med dump og fotgjengerfelt hadde det vært perfekt.

Sånn som det er nå, er det livsfarlig.

Read Entire Article