Ficos tilstand alvorlig men stabil

1 month ago 25



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Ficos tilstand alvorlig men stabil

    Den slovakiske statsministeren Robert Fico ble skutt i magen i forbindelse med et regjeringsmøte i byen Handlova.

    Fico ble alvorlig skadet og umiddelbart sendt til sykehus. Torsdag morgen melder Reuters at tilstanden til Fico er stabil men alvorlig.

  • Enighet i grossistoppgjøret – unngår tomme hyller

    Virke og Fellesforbundet ble torsdag morgen enige i årets lønnsoppgjør for grossister. En streik kunne ført til tomme butikkhyller.

    Åtte timer på overtid ble partene enige om en ny grossistoverenskomst i årets lønnsoppgjør.

    Partene har sittet i megling hos Riksmekleren siden tirsdag klokken 10.00.

    Parat og Yrkestrafikkforbundet (YTF) var også en del av meglingen.

  • Xi om forholdet til Russland: – Bidrar til fred

    Russlands president Vladimir Putin (t.h.) ble torsdag tatt imot av Kinas president Xi Jinping og en æresgarde i Beijing.

    Russlands president Vladimir Putin (t.h.) ble torsdag tatt imot av Kinas president Xi Jinping og en æresgarde i Beijing. Foto: Sergei Bobylev / AP / NTB

    Russlands president Vladimir Putin er på besøk til Kina. Forholdet mellom landene bidrar til fred i verden, hevder Kinas president Xi Jinping.

    Tross Russlands pågående angrepskrig mot Ukraina hevder Xi og Putin at det russisk-kinesiske forholdet fremmer fred og rettferdighet i verden.

    – Kina er rede til å samarbeide med Russland for å opprettholde rettferdighet i verden, sa Xi.

    Putin hevdet at forholdet mellom Russland og Kina er en «stabiliserende faktor på den internasjonale arenaen».

    Vestlige lan

  • Varsler avklaring i årets jordbruksforhandlinger

    Det er kommet en avklaring i årets jordbruksforhandlinger. Det er kalt inn til pressekonferanse klokken 11.30.

    Det er kommet en avklaring i årets jordbruksforhandlinger. Det er kalt inn til pressekonferanse klokken 11.30. Foto: Terje Bendiksby / NTB

    Det er kommet en avklaring i årets jordbruksforhandlinger, opplyser Landbruks- og matdepartementet. De kaller inn til pressekonferanse klokken 11.30 i dag.

    Det er ikke bekreftet hvorvidt det er snakk om en enighet eller et brudd. Pressekonferansen blir i Landbruks- og matdepartementet i R6 i Teatergata 9 i Oslo.

    Heller ikke Norges Bondelag ønsker å kommentere hvilken retning forhandlingene har gått.

    – Det kan vi ikke kommentere før pressekonferansen, sier pressekontakt i bondelaget, Guri Wormdahl,

  • Norsk økonomi vokste 0,2 prosent første kvartal

    Den norske økonomien vokste med 0,2 prosent første kvartal i år fra forrige kvartal, viser tall fra nasjonalregnskapet.

    Det går frem av nasjonalregnskapet som ble lagt frem av Statistisk sentralbyrå torsdag

    Husholdningene reduserte kjøp av varer med lang varighet, særlig biler. Boliginvesteringene falt videre, skriver SSB. Husholdningenes konsum falt 0,7 prosent.

    – Det siste året har pris- og renteøkninger ført til svak utvikling i husholdningenes konsum, fall i boliginvesteringer og en nedbremsing i norsk økonomi. Den utviklingen ser vi fortsatt i 1. kvartal 2024, sier Pål Sletten, seksjonssjef for nasjonalregnskapet i Statistisk sentralbyrå.

    Selv om den økonomiske utviklingen har vært svak, ligger sysselsettingen godt an. Foreløpige tall viser at antall sysselsatte og utførte timeverk vokste henholdsvis 0,3 og 0,5 prosent i første kvartal i år.

  • Russland og Kina signerer flere avtaler

    Det meldes om flere dokumenter og avtaler som skal signeres mellom Kina og Russland. I dag og i morgen er den russiske presidenten Vladimir Putin på statsbesøk i Kina.

    Reuters melder om at Putin og Xi Jinping har signert et dokument som skal styrke det «omfattende strategiske partnerskapet» mellom landene.

    Nyhetsbyrået melder om at 10 dokumenter skal signeres.

  • Russebuss i fart med to personer på taket

    Politiet har fått melding om at to personer er observert på taket av en russebuss i fart. Bussen kjører på E6 gjennom Nordbytunnelen i retning Sverige.

    Hendelsen bekreftet med kamera langs vei, skriver politiet.

    – Vi rykket ut med flere ressurser i forsøk på å lokalisere rett buss .Dette er livsfarlig aktivitet, skriver politiet.

    Bussen ble borte før politiet klarte å lokalisere den.

  • Nyåpnet videoportal måtte stenges

     Seth Wenig / AP / NTB

    En mann i New York viser tegn til folk i Dublin på den andre siden av portalen. Foto: Seth Wenig / AP / NTB Foto: Seth Wenig / AP / NTB

    Etter under en uke i drift har en portal som lot folk i New York og Dublin hilse på hverandre ansikt til ansikt, måttet stenge. Årsaken er uanstendig oppførsel.

    Portalen ble åpnet onsdag 8. mai. Tirsdag denne uken, seks dager etter åpningen, måtte den stenges, melder flere medier, blant dem den danske avisen Berlingske, den lokale TV-stasjonen ABC7NY i New York og BBC.

    I disse dagene sto folk i kø for å benytte portalen. Der kunne de se hverandre og kommunisere over den rundt 4800 kilometer lange strekningen mellom de to byene.

    Men ikke alle fremmøtte klarte å beherske seg. I Dublin var det noen som viste bilder av 11. september-angrepene til seerne i New York, mens det i New York var folk som blottet seg.

    Myndighetene leter nå etter løsninger som gjør at portalen kan gjenåpnes, blant annet med bruk av en programvareoppdatering for å begrense upassende oppførsel.

    Dette klippet er blant dem som har gått viralt på sosiale medier fra hendelsene:

  • Mann alvorlig skadd i utforkjøring ved Hamar

    En varebil kjørte av veien og inn i et tre på Vangsvegen i Ridabu øst for Hamar tidlig torsdag morgen. Politiet omtaler ulykken som alvorlig.

    Politiet i Innlandet ble varslet om ulykken klokken 4.59.

    – En mann satt fastklemt, men er frigjort fra bilen. Han er nå sendt i ambulanse til sykehuset i Hamar. Vi har ikke hørt noe om skadegrad, sier operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

    I en oppdatering ved 6.30-tiden skriver politiet at mannen er alvorlig skadd.

    Veien forbi ulykkesstedet ble delvis stengt etter utforkjøringen.

  • Brudd i lønnsforhandlingene for kjemisk teknisk industri

    LO-forbundet IE&FLT har brutt lønnsforhandlingene med Norsk Industri for kjemisk teknisk industri etter to dagers forhandlinger. Nå går oppgjøret til megling.

    Forhandlingsutvalget i Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk (IE&FLT) representerer over 3200 medlemmer fra mer enn 160 bedrifter som Jotun, Kronos Titan, Heidelberg Materials, Norgips, Chemring Nobel, Unger og Denofa.

    IE&FLTs forhandlingsleder, Cay Nordhaug, sier at avstanden mellom partene er stor.

    – Arbeidsgiverne viser liten vilje til å komme oss i møte på noen av våre viktigste krav. Derfor var det nødvendig å bryte forhandlingene, konstaterer han.

    Nå går oppgjøret videre til megling hos Riksmekleren. Dato for megling er ikke fastsatt.

    IE&FLT er LOs fjerde største forbund og har 80.000 medlemmer innen olje-, gass-, landindustri og arbeidsinkludering.

  • Putin på Xi-tur i Beijing

     Yue Yuewei / Xinhua / AP / NTB

    Russlands president Vladimir Putin ankom flyplassen i Beijing torsdag morgen. Foto: Yue Yuewei / Xinhua / AP / NTB Foto: Yue Yuewei / Xinhua / AP / NTB

    Russlands president Vladimir Putin ble ønsket velkommen med en stor seremoni og tatt imot av sin kinesiske motpart Xi Jinping da han ankom Beijing torsdag.

    Putin ble tatt imot av kinesiske tjenestemenn og en æresgarde da han steg ut av flyet på det som er hans første utenlandsreise etter at han ble gjenvalgt som president i mars.

    Senere torsdag ble Putin ønsket velkommen med en stor seremoni i Beijing og tatt imot av Xi.

    Det to dager lange besøket skjer på invitasjon fra Xi og har til hensikt å bringe Russland og Kina nærmere hverandre. De to landene har i økende grad styrket det økonomiske og strategiske samarbeidet etter at Russland innledet invasjonskrigen i Ukraina.

  • Enighet i forhandlingene for farmasøytiske bedrifter

    Natt til 16. mai ble Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk (IE & FLT) enige med Norsk Industri i lønnsforhandlingene for farmasøytiske bedrifter.

    – Vi har fått gjennomslag som sikrer økt kjøpekraft og bedrer arbeidsvilkårene til våre medlemmer, forteller forhandlingsleder Barbro Auestad fra IE & FLT.

    Ny minstelønnssats blir 203,28 pr. time. Satsene for ansiennitet blir regulert med 8,9 prosent, og får et ekstra løft ved ansattes syvende år i bedriften.

    Forhandlingslederen trekker frem at særlig ubehagelig arbeid nå blir bedre regulert. For de med flere fagbrev dobles nå tillegget.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article