Feirer 20 års drift med rekordomsetning i Bergen

1 day ago 6



Det var en artikkel tingrettsdommer Ruth Anker Høyer skrev i Advokatbladet i 2003 som ble inspirasjonen for Kristine Aarre Hånes. Hun var da advokatfullmektig i et forretningsjuridisk firma, og i artikkelen problematiserte Høyer hvordan de høye timeprisene hindret vanlige folks tilgang til rettshjelp.

Siden den gang har som kjent timeprisene i det åpne markedet nådd stadig nye høyder, men Hånes' idé var likevel å starte et firma som ikke forholdt seg til dette markedet. I stedet startet hun et firma der forretningsidéen var at prisen skulle bindes til den offentlige salærsatsen.

Larvikadvokatene søker nye advokater

Doblet

Kanskje ingen gullgruve av en idé, kunne man tro, men ikke desto mindre kan firmaet hun startet, RettAdvokat ANS, nå markere 20 års jubileum med syv advokater, og en doblet omsetning på de siste fem årene, til 11,7 millioner kroner i 2023. Onsdag tar Hånes hele firmaet, inkludert ektefeller og partnere, med på jubileumstur til den franske rivieraen.

– Jeg er utdannet siviløkonom i tillegg til jussen, men følte ikke at hjertet lå i forretningsjussen. Jeg ville hjelpe de som trenger det mest, og presenterte denne idéen for to kolleger. Planen var at jeg skulle starte opp og se om det var liv laga, og så kom de andre etter, forteller Hånes.

Kun kvinner i staben

I 17 år var de tre partnere, men siden har de utvidet kraftig. I dag består firmaet, i tillegg til Hånes, av partner Hilde Cecilie Matre, som har vært med siden 2005, samt fem andre ansatte advokater.

– Men med syv kvinnelige advokater så er det kanskje ikke mangfold som har stått høyest på prioriteringen?

– Vi har satset på mangfold i klientmassen. Vi har klienter fra over 90 land, og har peilet oss inn på de som trenger det mest. De fleste sakene våre er innen felter som utlendingsrett, familierett, barnebortføring og bistandsadvokatoppdrag. Vi har et tett samarbeid med krisesenteret og ulike hjelpeorganisasjoner.

Haavind styrker laget med en dyktig advokatfullmektig med interesse for børs, kapitalmarked og finansregulatorisk, og ønsker deg med på laget!

Tre dager med feiring

– Lav prising som forretningskonsept høres ikke ut som noe man blir rik av?

– Nei, men det var ikke det som var hensikten heller. Det er ikke pengene vi har gått etter. Det ligger en idealistisk tankegang bak dette, og vi har i 20 år vært nokså tro mot konseptet.

– Ut fra omsetningsøkningen så ser det jo ut som det går an å leve på offentlig sats? Man får kanskje ikke alltid inntrykk av det i det offentlige ordskiftet.

– Vi har en veldig effektiv drift, og dyktige medarbeiderne som står på. Så vi har tatt det trinnvis fremover. Men hvis det er penger som er driveren, så går man nok andre steder. Alle advokatene hos oss har et brennende engasjement for rettferdighet for dem som trenger det mest. De fleste klientene som kommer til oss befinner seg i en vanskelig situasjon, og vi jobber hardt for å gi dem trygghet, gode råd og den hjelpen de trenger for å komme seg videre.

– Og nå blir det Frankrike?

– Ja, vi har tradisjon for å markere jubileer i dette firmaet. Så nå blir feiring tre dager til ende i nærheten av Nice, sier Hånes.

Regnskapene viser at RettAdvokat i fjor brukte drøyt 6 millioner på lønnskostnader, og 2,2 millioner på driftsutgifter. Dette ga et årsresultat på 3,4 millioner.

Read Entire Article